Hong Sir 瘋狂抄襲!斷正!

203 回覆
117 Like 21 Dislike
都要改寫表達方法
𨳒你嫌費事 其實你識唔燃識
引言句相同有乜出奇
唔燃鳩之抄乜鳩
佢擺明吹水啦
只係好奇樓主點解唔一次過爆埋其他名師
唔通自己篡改歷史咩?有d地方抄唔係問題但問題都抄就
就係話講明啲資料係搵番黎
因為我見佢啲出處其實都幾對題

假設佢有標出處,咁樣sell反而好啲(我覺得
真心想知
上面個堆例子好多都唔係exact wording 佢有自己再加自己文字表達
呢D叫抄襲 唔係參考資料咩
留名學野 有錯歡迎指正
真心請教
如果呢D都係抄 想問下大家讀大學個陣既paper點寫
小弟不才 淨係識咁樣抄
要好似蠻族語言咁轉字lo(英文)
你讀屎片?
真係exact wording + copy and paste, 啲圖highlight哂邊啲抄, 你有無睇清楚㗎
唔係話樓主錯 但係證據差緊 d
1. 你應該證明嘅係佢抄完唔 quote source 而唔係話佢資料來源係邊 講真通識緊係 quote 新聞做論據架啦 (但係抄人論點就唔同講法)
2. 關於上集 樓主要證明佢真係抄維基要攞返佢抄嘅版本 而唔係話維基會改 同埋強調維基 d hyperlink
3. 都係上集 d 問題無100%抄 但係都有 50% 呢樣上次都講過 反而如果你證明答案係抄 會易 d 證明佢題目抄
利申:兩個都無補過 純粹想食花生 如果你係 gay Leung 就快 d 攞 YY 黑材料啦
其實有d資料的確係要加資料來源+照抄例如新聞,但如果問題都抄出版社就算吧啦
有道理,謝謝指正!

馬神bb成為最大贏家
exact wording有咩問題
依家佢又唔係成篇照抄 你最多只可以話佢quote source唔落翻credit姐
大佬啊 唔好咁癲啦
通識唔同作文啊
作文你成篇文同一個flow同樣內容叫抄襲 通識就算你成篇背曬落去佢都吹你唔漲
好多人屈你係同行喎 快d出多幾招
講個笑話,教歷史科自創歷史
咁都唔叫同一個flow,直情成段抄落去啦 你用屎眼睇野?
最多話唔落credit 咁咪構成抄襲囉,仲話自己讀過大學
我知你睇到呢個post 馬神bb
唔係想幫死肥康 但樓主啲證據真係好薄弱
其實照你咁計guy 蛇其實一樣冇問題 不如大家打和啦
中學雞都知 參考資料唔 quote 出處 內文沒有改動 唔係直接抄係乜
似乎係你唔好癲好喎
想知邊個通識老師可以落新聞落例子又落credit唔抄襲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞