Hong Sir 瘋狂抄襲!斷正!

203 回覆
117 Like 21 Dislike
唔好癲啦
大把教科書 名師筆記又好 日校老師筆記都係咁樣抄下改下翻來
唔通全部都係抄襲咩

全部通識老師都會用新聞做資料,新聞論點,或直接Copy全篇新聞,冇見過有人寫出處。全行補習老師,個鳩個都係咁。有冇人有Guy Leung, OM, LAY, J Yeung 筆記,有引用出處我切
會員185286 你又咁啱近期開ac來狙擊康蛇啊?
如果咁樣都告到 共媒01抄po當新聞 早就比人告到破產啦
咁請問市民意願書又係新聞? 願聞其詳

成班打手柒到爆
呢個就真係7左d
抄埋中大學生寫嘅分析呀,做打手做好功課先
認真
我睇咗wiki張圖十幾次都唔明有咩問題
觀塘美欺,睇住你條柒頭個龍門愈搬愈後

開頭就話唔係exact wording ,大學寫paper都係咁
之後就話exact wording 有咩問題,唔落credit唔係抄,唔係作文抄就冇問題 又係你自己拎寫paper講先

好喇,跟住人地話俾你聽咁係抄就話個個老師都唔會落credit嫁啦

好心你就唔好同人講自己讀過大學啦
講呢句又真係抵死
普通補習名師抄新聞唔覺有問題
但佢講呢句出黎又俾人打臉好7
門生/打手 答左我市民請願書點先?
Hong sir 上年屌gay leung 抄佢
Gay leung咪又係轉晒wording

咪雙重標準啦
頭先無聊得劑 上馬神ig望望
想知呢個係咪抄襲

希望馬神打手回覆
咁又係,比人笑下都合理
但講到引用新聞是死罪
同上年Guy leung 100% Copy 肥康/出版社題目/明報題目,完成2件事

邊個通識C屍夠膽話自己冇引用新聞資料/point, 報上名來
唔落reference咪姐係抄囉屌你老母
有冇讀過u呀 中學生
都話抄埋市民請願書同中大學生雜誌洛
都係個句 請指出市面上任何一個冇抄襲/quote落足credit既教科書/補習老師例子
如果你不幸係馬神打手 就順便幫手評論下馬神個個係咪抄襲
算啦,個鳩個通識老師都直接用新聞做資料,個個都冇問題,只是肥康比人屌。一野知你動機啦,Guy Leung 好好笑,你老味
冇啊
想請教邊個老師落足credit 又話姐邊本教科書落足credit
小弟不才 請出招
成班垃圾狗咬狗骨死返去facebook啦
你個名
話說呢個唔係新聞來 係網上分享通識既平台
時間係 2014年
一定係個平台抄馬神
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞