Hong Sir 瘋狂抄襲!斷正!

203 回覆
117 Like 21 Dislike

期待
大佬 你其實有冇睇內文 相片係一位叫 Maggie Chau 嘅女士寫俾政府嘅意見書 唔係篇新聞報導請願 笑燃死我

肥康呢獲斷正 連一份市民意見書𥚃面嘅論點用來做教材 真係唔好盲撐
馬神小心俾人告
其實我都懷疑你識唔識 其中一份叫 Maggie Chau 嘅市民去信政府嘅意見書嘅point 完全唔改寫 當自己做教材已經好有問題 連 link 都冇 quote

市民去信政府嘅信 肥康未經當事人同意 用作商業用途做教材 呢個已經係道德問題

除非佢話識 Maggie Chau 本人 人哋又授權佢照抄
呢個係節錄自2010年嗰陣一個幾千人聯署聲明黎 嗰陣全香港市民有幾千人聯署支持
maggie chau係代表呢班市民上立會
不過岩既 你嗰陣仲係一個乳臭未乾既小學雞 (咦 好似而家都係 )
啫係點?
你google吓段野就知咩事
即係咁就可以抄?

樓主辛苦哂
原來用新聞
資料都叫抄
就算 Maggie Chau 代表幾千人上立法會表達意見𥚃面嘅內容 又代表佢可以抄襲呢位代表人嘅論點?唔知閣下想表達啲乜

仲有中文大學都係人哋學生原創 佢一句唔該都冇就當自己
如果教緊免費電視壟斷
放返嗰陣咁hit既聲名上去notes有咩問題
真心唔明求教
如果係你你會點教
用市民意願信又係新聞?你睇完啲相先講喇
咁你都係講緊抄新聞呢個point
係咪不斷咁強調學生報 學生就有光環?
真係唔該哂 因為個聲名夠 hit 可以直抄 好波
如果講中國人權cite 08憲章係咪又有道德問題 你咁講既話
神奇頂級真係好神奇頂級
神奇頂級到好似見到hong sir本人解話咁
我都想見到佢出黎解話點解釋自己抄新聞

唔好忘記佢果份630蚊抄襲模擬試卷
咪玩我啦康哥哥 你每一個位都咁識答 我真係五體投地 抵你收咁高人工既
你地親硬砌人生豬肉啲point又無聊到死 出夠3個post都咁少人追post因為根本想老屈人都屈到站不住腳 公道自在人心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞