《PUBG》狀告《Fortnite》侵權:地圖、介面相似

427 回覆
269 Like 65 Dislike
Poly仔
讀大學都咁撚冇腦
我有90%肯定個官唔打機
佢睇report唔會睇到呢啲
只會睇到大家都係槍 有背囊

同埋epic衰佢係訪問公開講過自己參考pubg同h1z1
仲拎埋人哋個名宣傳
加埋佢係pubg partner 身份 基本上已經入左一半
小朋友齊打交
隻垃圾
一隻免費版抄人嘅垃圾
Epic Games 最近先公布會用1億美金做公開比賽奬金,Bluehole要同佢打既話其實無著數。Bluehole都唔係D咩好野,口口聲聲話希望E類battle royale遊戲會越做越大,見人地做反而告人。抵比人超前,有名氣果陣又同H1Z1玩一樣既野出lootbox, 搞N耐先做好優化。 同Xbox合作出console 獨家唔緊要,搞到成件垃圾咁,10 fps, 泥膠屋不在話下,個瞄準垃圾到。未出個陣口口聲聲話60fps, 之後改口希望Xbox One同 Xbox One X用家可以公平競爭轉去30fps。你入到場開傘落地之後仲有20都偷笑。Microsoft 多得你唔少。"Xbox One X the most powerful console ever made"
係囉
神魔同png都係轉珠咋嘛
邊有抄
仲有 轉珠好唔獨特 成街都係轉珠驚
唔好講到抄襲咁背德 只係利益問題
唔係抄 只係一樣玩法
如果抄玩法都告得 咁cod應該告battefield
#曲
班食雞狗見到自己心愛既遊戲得番班支那人玩又唔知可以做啲咩 唔抵得人地越黎越多人玩剩係識鬧對家係垃圾個on9樣就覺得好好笑
變咗支那公司就咁
dayz呢?arma3係咪都可以加入戰團?
對比當年網頁版大逃殺,除左指令式同3d射擊既分別外,個模式都同大逃殺似到十足
連登真係好低質 得幾位巴打以事論事
剩底9成私怨撚係到怨
Bluehole 淨係想自己隻game grow 啫嘛
本是同根生 相煎何太急
不要分那麼細
大家都騰訊入股
大家都玩BR
大家都出自Unreal4

仲有連登友咪撚狗咬狗啦
利申:Fortnite 玩左十局就冇玩落去 岩o靚仔玩
我尼D 中坑玩間中pubg揸車睇風景
由pubg走去出槍skin已經知佢地冇貨賣要行h1z1同一條路啦
更新又慢 又冇誠意 更新埋d 3倍6倍鏡就叫大更新
個陣沙漠map又垃圾 個個都要delete file唔想排到
優化呢個問題唔講啦
吓?
某d玩某驚既連登仔最特別
話pubg抄h1z1 h1z1應該告pubg
而家最撚爽係pubg個engine係對家架 之前告佢間公司被反告攪到執埋
仲好意思講出黎 好似好威咁
借人地用佢個engine就抄
都唔知點保護其他創作者用佢個engine
咁暴雪告左paladin未呀 唔夠人爭就告人,因住自己收皮呀
喂哥仔
fortnite無抄pubg
foetnite係原創

係咪好好笑呢

唔好講到暴雪唔告 paladin就唔係抄
仲有 你一面話鳩暴雪唔去告
而家pubg去告又比你屌 你講晒啦
哈哈哈
咁大分別都係抄
fortnite狗開始駁唔到 唔敢話fotnite無抄 轉而話pubg都係抄了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞