《PUBG》狀告《Fortnite》侵權:地圖、介面相似

427 回覆
269 Like 65 Dislike
神抄無抄呀你識條鐵咩
加埋一齊呀
神抄好波
應該都係嫁啦
你不如研究下fortnite同pubg同電影既相似度再講
當一樣野
有ABCDEFGHIJK
有人抄足ABCDEFGHIJK再加個L
某群人就會話唔係抄
然後轉視線話你隻驚有A 好耐以前隻驚又有A
你隻驚都係抄返黎咋wor

笑撚左
話fortnite同fez似 應該fez告先
仲唔夠笑大人個口咩 明眼人都明我講咩 係你唔明o者
pubg打手咪就係咁囉,大地圖多人連線+槍+載具、跳傘、執槍、開槍轉第一人稱,全部抄返黎,跟住加個縮圈就話唔係抄
我pubg fortnite都課左唔少金黎玩
老實講 我玩就鐘意玩pubg多過fortnite
但係fortnite的確好玩過pubg
係太卡通累事
而pubg就係前期效能 後期外掛累事
而家都係keep住由支那人撐人數
而fortnite就由歐美主導
班pubg打手話fortnite 小學雞先玩呀
原來成班鬼佬youtuber 都係無錢買game 嘅小學雞
其實玩得fortnite 好易燒錢落去買skin多過pubg
所以果200蚊驚錢 計黎無乜用
Fortnite要靚既一件都買25美金先買到 仲要找番點數比你引你再課
隻畫風太child
就退一萬步當pubg有理據,而家根本你用緊人地engine,人地是但捉你一條條款話你違反授權你成隻game要由頭重做,根本你點告對面都可以郁一郁手指整死你,真係唔係弱智都唔會咁樣告佢,之前有隻game叫t human已經比佢攪到要全部回收出唔成,買定花生啦 不過攪呢d通常都幾年

定班傻仔覺得pubg條team有能力由頭唔用個engine整番pubg出黎
就退一萬步當pubg有理據,而家根本你用緊人地engine,人地是但捉你一條條款話你違反授權你成隻game要由頭重做,根本你點告對面都可以郁一郁手指整死你,真係唔係弱智都唔會咁樣告佢,之前有隻game叫too human已經比佢攪到要全部回收出唔成,買定花生啦 不過攪呢d通常都幾年

定班傻仔覺得pubg條team有能力由頭唔用個engine整番pubg出黎
十足十個班撐支那強盜式係南海填海造地個套logic
守咩規則呀
呢個世界夠惡就得
fortnite player係時候去撐下小米8
pad 同神魔一樣
pad 無人玩同神魔係兩個概念
唔通神魔多人玩d 就唔係抄咩
討論點應該係兩隻game 有幾似由玩法 遊玩過程等
講歷史嘅以前gta sa online 版已經有大逃殺玩啦, 見到啲pubg 狗喺度吠話無抄人真係無眼睇
咁h1z1都可以告pubg了
除非創作版權呢d係跟人而唔係跟公司
公司無份
而arma又唔知可唔可以告到h1z1

咁點好
我諗起魔獸三個大逃殺
Fortnite執粒都唔代表pubg會多番人玩wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞