《PUBG》狀告《Fortnite》侵權:地圖、介面相似

427 回覆
269 Like 65 Dislike
不如你研究下兩隻驚係邊個整先
再唔係打h1z1 pubg 製作人 google下先
第1隻唔係dayz咩?
玩個陣fortnite淨係覺得散彈屈到仆街
滿甲滿血兩下俾人打死左
dayz mod定dayz sa呀
不過兩者都只係hardcore survival又唔係battle royale
唔好咁 連登好多智障連PlayerUnknown係唔知係咩
叫PlayerUnknown自己告自己
連登弱智真係好多
無授權唔係抄係咩?
FYI, 第一隻應該係ARMA 2嘅BR mod
作者係playerunknown
arma3先岩
好似係
記錯
好似2黎
以前成日睇人streaming呢隻
係arma 2
佢係改人地dayz個mod做dayz: battle royale先
喂人地有哂license俾人用喎
而家係fornite冇license
其實應該叫大逃殺原作者告晒佢地先岩
根本好多野都係用大逃殺套戲取材既

淘寶賣翻版有咩問題
人地係平d 抵玩d wor
係咪正版賣唔出發爛渣
COD
返去食陣屎先啦cod
battle royale個模式好獨特wor
照dup都唔算抄?
而家駁唔到比人話抄 就話只係一樣
(一樣咪即係抄lor 屌 你自己舉例都舉d極相似既驚啦
定係一樣又唔等於抄呀?)
玩驚玩到short左呀?
唔知書變game(/fps)咁大改變告唔告到wor
真心
本是同根生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞