《PUBG》狀告《Fortnite》侵權:地圖、介面相似

427 回覆
269 Like 65 Dislike
pubg流走左既人 我覺得唔會番轉頭玩
都唔會因為fortnite呢隻驚 而玩唔玩番pubg
Pubg最吸引就係配衫
Fortnite set死左
又回到呢個點
以前d人成日話睇天線低低b一集會降1iq
睇黎原來玩fortnite都會
第一次聽Pugb最吸引係配衫....
而家連mobile version 都有掛
但啲衫要靠開箱抽或者Market買返嚟,同CSGO一撚樣
反而Fortnite就算Set死咗,都仲有啲抵死表情動作補救
pubg打手鬼識得GTA SA
h1z1 咪又係抄出嚟, 根本個作者靠抄起家
買左條hotpant 仲貴過現實買
嘈乜,fortnite有得起野斬樹一睇就知抄Minecraft啲hunger games mini game,幾時你pubg出黎認叻
咁又唔出奇, gta 咁貴唔係人人玩得起
30秒開完工嚟就到個大門大開工 得罪講句大逃殺都係抄槍game嘅死鬥mode
又唔算死鬥既
無得番生
神抄都係抄d對對碰驚o者
差唔多啦,係改咗做冇得返生啫
做咩轉移視線呀
隻game 比支那狗玩
大陸冇理據霸地得個惡字,你pubg有撚理據咩 自己理虧仲要同個比engine你的人鬥,弱智架咩 神抄係9成,根本唔係個回事
藍洞根本就係亂咁告

完全唔合理亂咁告..

地圖同介面近似

pubg 自己 介面同地圖都似某幾隻韓國執左既game
真係要玩法律大戰 會變成

泡菜俾日本,歐洲,美國 夾攻

台灣隨時都有可能告埋一份都唔奇

泡菜有部份GAME 同台灣2002年前既GAME 好似

舉個例子

DNF,玩法同系統好似已經收左皮好多年邦博係2002年出既神諭時刻
法律大戰2018來了

https://www.pcgamer.com/battle-royale-games-2018/

仲未計公布左會出BR mode既BF, division 同COD
pubg無理據
嘩講要講到人地施捨個engine比你 有比錢嫁wor 仲要比你盜竊埋成果
fortnite都8成啦
單純改個話畫風 再加起野
你夠唔夠膽講 佢當初唔係見pubg紅先出battle royale mode?
你明唔明要構成抄襲
就係要指出入面有幾多個point係相似
當夠多point相似
個官先會分析到係唔係抄襲
而ui個d咪係相似既point之一
如果你分開每個point黎睇 咁樣有咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞