Super Junior 空中飛人多啲休息相愛相殺討論區(20)

1001 回覆
24 Like 4 Dislike
聽d人講係話佢網上block 粉絲留言,又話咩無視粉絲行為,同埋佢老婆讚好支持晟敏既fans post引爆導火線。
PS:我認為晟敏做得非常好

但其實以上都係藉口,係d腦殘粉唔抵得佢結婚先又呢樣果樣。
又或者果d反對者根本不是sj粉絲,只是有組織地在搗亂
其實係囉 佢都係結婚姐 做咩比人雪左咁耐?
但佢老婆好似都幾西
什麼fans比晟敏嘅禮物轉贈比太太, 改個人簽名當中包埋太太個名, 係利特喪父時期結婚
就咁睇其實佢真係完全比太太食住 ...
雖然韓飯玻璃心, 但其他韓星結婚又唔見咁嚴重
雖然老婆係主因,不過我覺得晟敏都係太早結婚,飯未有心理準備唔多唔少都會傷心!
過多幾年34、35歲就無問題
聽講本身敏子係想退伍之後先結
但係佢老婆等唔切 唔肯
所以入伍前就結左
個老婆周圍辣著火頭害自己老公,兩年入伍時期又唔等得
容許我不厭其煩地再澄清一次
禮物轉贈比太太
講真如果佢轉贈比細佬 呀媽 又唔見啲人會鬧佢
根本就對人唔對事 你送禮物都係想佢開心
送左佢想點用就點用架啦

改個人簽名
我承認佢有做錯 但依家已經唔會再咁做
最近簽名亦加上superjunior

結婚日期
係公司決定 絕對唔係李晟敏訂既 佢本人無咁大權力
另外特哥入伍憂鬱期間同佢傾結婚唔係探病
根本完全無事實根據
如果事實係咁 特哥mamacita 個期唔會同敏有講有笑
成員更加唔會理佢 希大唔會上rs話心痛佢
[仲有其實敏係想退伍後先結 但女方家人話驚敏變心所以先chur 敏要咁快結 敏覺得好姻緣 唔想放棄 又想比安全感女方 女方家人所以先答應入伍前結婚]

以我了解既敏 佢一直好想30歲前結婚
難得佢起30歲前搵到一個佢認為係岩既人
自然會好急進想同對方發展
而佢又無拍拖咁耐自然戀愛沖昏頭腦
之前亦未試過有偶像結婚
處理自然亦會唔好同不當
佢係處理上係有做錯 但罪不至死
佢除左個件事之外一直以來都係安份守己 默默付出
唔會出風頭 對成員好好 對粉絲好好
所以我信李晟敏無變過 同 佢本意並唔係想咁

利申 我講呢啲唔係想話大家
只係我覺得呢個post 始終一定有路人
我唔想比路人見到以為李晟敏真係做錯咁多野
我覺得佢老婆做嘅野原意係想支持晟敏本人嘅
但d方法明顯係會得罪人嘅o個種
最明顯嘅例子係佢like worldwide elf打Korean elf嘅圖
令到李太比人一種好寸嘴嘅負面印象
又好似大家其實未消化到佢地結婚嘅消息
就已經係咁上節目講結婚嘅事等等
比人一種有d借佢兩個嘅關係博上位嘅感覺咁
真係想幫佢都幫唔落
但我覺得既然李太係敏所認定嘅老婆
咁我作為粉絲會支佢嘅決定 祝佢地幸福啦
而唔係接受唔到敏結婚 就變anti
唔quote 太長
岩呀 好多人都分唔開
敏還敏 佢老婆還佢老婆
我都好憎佢老婆
但出面好多人會因為佢老婆而燒埋敏到🤦🏻‍♀️
我只求佢老婆收聲當幫忙
我覺得絲打講得好好
其實大部份敏飯唔係唔接受佢結婚
係唔接受佢既處理方式
當年好多敏站因為佢既處理方法而關站
好多韓飯根本知佢地已經book哂場地
到新聞爆出黎都唔認到最後又認左
敏係可以將ELF送既禮物畀佢老婆
但佢老婆可唔可以低調D,唔好post上網曬命
佢老婆like worldwide elf打Korean elf張圖
佢細佬都like左呀,唔知點解佢家人好憎韓飯
唔明白佢老婆一而再再而三得罪ELF
點解敏唔勸下佢囉
佢地應該好愛對方嫁
但佢老婆做埋D咁既野最終受害既咪又係敏
同埋佢老婆係希望佢繼續向舞台劇發展,唔係返去做SJ
我都話佢處理手法唔好架.
而且其實你地講既所有理據最終個原因咪又係因為佢結婚而造成
唔知點解佢家人好憎韓飯
喂 大佬~ 韓飯下下依家鬧到佢地狗咁仲要鐘意佢地?
然後佢老婆佢細佬like既野又要懶哂落敏到?
其實佢兩個出發點係無野架wo, 想保護佢 唔想佢比人恰到上心口
就好似我見到你打既野都忍唔住要覆一覆你
只不過因為佢係佢老婆 所以佢做咩都特別乞人憎 引人注目姐
[咁當然我自己都覺得多一事不如少一事 唔該佢收嗲當幫忙]
仲有 你又知人地無勸過佢?
佢老婆肯聽佢支笛 就唔會搞出咁多野啦
只少唔會逼佢咁快要結婚
佢老婆係希望佢繼續向舞台劇發展,唔係返去做SJ
所以呢??? 李晟敏除左退伍接左1套音樂劇仲有無接過?
依家仲係用緊SJ簽名 經常同ELF傾計
佢老婆想 並唔代表敏想
“誰來給我科普一下啊?”
(“確認是因為結婚的事啦,粉絲太狂”)
“才,才不是呢!你別瞎逼逼!我告訴你吧,都有石錘了,我們根本不是因為他結婚這件事好嗎!他簽名帶老婆,粉絲禮物也送她,結婚還不溝通!太失望了,這樣的愛豆。“
“這樣啊,所以呢?”
“你,你不覺得很過分嗎!傷透了我的心!”
“哦,你是他粉絲啊?沒看出來他是這樣的人,他以前怎麼樣啊,給我說說他吧?”
“其他,其他...... ...我是一個現在成為災難受害者的人。
“啊,怎麼回事阿?其他的成員怎麼了?”
“你看看其他成員ins底部!”
“哦...... ...底部說啥?“
“一幫海外粉找歐洲人們其他人退隊!”
“誒?好像很多誒,但是很嚴重嗎?”
“打擾了我歐巴休息!把插件搞得烏煙瘴氣的,會給他們很大壓力你知道嗎!他自己的鍋自己背不行嗎?要點臉可以嗎?”
“誒?可是這種事也不是他指指的啊?”
“呵呵,要不是他,能成現在這樣嗎?”
“哪樣?”
“別說了,我太寒心了。”
“那他有沒有道歉呢呢呢呢呢,做出什麼舉動舉?”
“呵呵,他那個道歉叫什麼道歉?屁都沒有。”
“誒,這樣啊,那你覺得他應該怎麼做?”
“滾,別留留我們大隊開發,新磚快出了。”
“... ...剛剛聽說其他已經不參加新磚了誒。“
“呵呵,不夠,我要他退團,他老婆就是個害人精,別留下來繼續作妖了。”
“他老婆又怎麼了?幫我科普科普。”
“呵呵,她老太婆點贊打臉nhjj的圖,還點贊sungmin stay,簡直了”
“?晟敏stsy在咋了?她支持自己老公總沒錯吧。”
“你不懂。那你說,點贊打臉的圖,她不是挑事嗎?哥哥們都是靠韓飯吃飯的,她有沒有腦子?”
“這樣啊,可是我記得那天之前好像你們都在罵韓飯誒?我還以為你們是統一戰線呢。”
“這不一樣!”
“哪裡不一樣?”
“我們... ... “
“你們不是反對韓飯的決議,不讓她們踢?晟敏和強仁嗎你們可以罵她不可以罵嗎? ... 0 0“
“我們後來留了。”
“為啥啊?”
“不都說了嗎,他老婆”
“那他老婆到底影響你們什麼了啊?”
“總之,我希望他的粉絲別為喊冤他了。他結婚的時候傷透粉絲的心,現在就別怪我們。他結婚的時候沒有考慮那是我歐巴退伍後第一張專輯,現在也別想讓我們care這是不是他退伍後第一張專輯。“
“你們不是因為他結婚才傷心的嗎?”
“... ...對啊,我們是不介意他婚姻,我們失望的是他的態度!“
“好吧,他是啥態度啊?”
“他和他老婆一個鼻孔出氣,無視粉絲,還不明顯嗎?”
“從何得知啊?”
“你看就看的出來阿!她老婆瞎點贊,其他肯定默許了!”
“哦...... ...哦... ...那可是,他自己說的話你們為什麼不信,而信你自己的想法呢?你不是他粉絲嗎?“
“你搞笑吧,他幹什麼了?他說的話都是在逃避責任!現在又棄大隊於不顧了!一直當縮頭烏龜,從來不正面面對問題!”
“可是,不是你們讓他退的嗎?哦不,現在只是停活動。”
“呵呵,他就該退。”
“... ...沒有想到你這麼恨他啊,難道當年是你送他的手環,戴在了他當時女朋友手上?“
“那倒沒有... ...但我沒送我我就不能說嗎?這是他對粉絲的態度!“
“那你到底是不是他粉絲啊?”
“這重要嗎?我飯的是SJ!少他一個也不少!”
“哦...... ...話說,你肯定看過親親筆記吧。“
“你要幹嘛?洗白?提舊感情?別給我提這個,他現在的所作所為我很心痛也很失望。”
“沒有,我就是想起來。但是,話說,他到底所作所為啥了啊?我搜了搜,他就發過幾次道歉和剛才的插件聲明?”
“他就不這樣結婚!這麼倉促!”
“你怎麼又提這檔子事兒了呢... ... “
“而且,他也應該溝通!”
“可是時間已經過去了... ...他也沒法彌補,那你們現在想得到什麼呢?“
“所以我很失望!”
“所以他也道歉好幾次了?是內容哪裡不對嗎?”
“太晚了!!”
“... ...晚啊。你們真的是粉絲和愛豆的關係嗎... ...可行... ... “
“我不知道,現在是最好的。
“說起來,其他成員原來沒有受受他婚婚的影響呢?”
“肯定有啊!”
“是嗎?比如說?”
“... ...你看,小七銷量四十多萬,devil就十五萬!“
“我記得devil是十年年特別專輯吧... ...其他成員的專輯呢有沒有受影響?“
“Devil之後赫海有the beats goes on,唔,其他成員也發了專輯,也有個演...... ... “
“看起來不錯呀。”
“但是,因為被他拖累了,所以其他成員們要加倍努力才行,看他們那麼辛苦我心疼。”
“這又是什麼說法?”有什麼例子嗎?
“這還用想嗎?你搞不搞的清楚?”
“對不起冒犯你了,我只是看,其他成員的進度也挺正常的樣子。”
“大隊人氣要下滑了,你懂不懂。”
“無意冒犯,但這個時候難道不是粉絲全心全力繼續支持大隊的時候?”
“我是一個不同的人。”
“那好吧,現在的小八你想怎麼辦呢?”
“呵呵,他不參加,我會加倍買的。”
“好吧,祝你們好運,祝福SJ。只是你不覺得太沒有人情味了嗎?”
“幾個人都是Sj!7個也行,4個也行,1個也行!”
“好吧,這我不太懂... ...我對你們組合的印象,可以還停留在幾年前吧。“

有冇人知道 大雲係咪練仙
真係唔瞓架喎
好鬼早醒啊你
佢成日瞓得咁差好擔心佢啊
要返工 希望大雲唔好減肥了面色唔好啊
佢依家放假應該都有食野既
不過佢真係訓得好少
10點vapp有super tv迪拜篇
10點vapp有super tv迪拜篇

睇完3集 簡直可以用癲佬形容佢地 嘈到允浩都暗住耳仔
心痛大雲
佢真係又唔訓又唔食野 三十幾歲人要好好保重身體啊哥哥
癲到連允浩都驚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞