[KSP] Kerbal Space Program 討論區

195 回覆
13 Like 1 Dislike
冇計,始終係啲玩家自製,冇時間就唔會update
好彩我用開嗰啲都仲有更新
USI係唔係冇咗星球基地mod
我係ckan好似只係見到KPBS
記得以前有OKS/MKS
仲有啲mod係可以起吹氣habit ring
啱啱睇返班作者嘅github
原來仲有更新
只係冇擺落ckan
次次update最麻煩就係要逐個mod search嚟dl search到反枱
而前有CKAN方便好多
而家唔知點解啲作者唔放上CKAN
可以喺月球基地挖能源,幫火箭入油,飛去更遠星球
有 返嚟討論吓啦
召喚天然巴
誰輕輕叫喚我
利申update完隻game未有心機update啲mod
玩熟sandbox mode先
一嚟就career mode好快失去熱情。因為實在太難玩
我覺得係KSP玩SSTO spaceplane係同棄game冇分別雖然而家啲物理好咗

不如改玩SSTO火箭啦,都係SSTO啫
升返架有降落傘嘅雙座位上去救人,順便練埋rendezvous
SSTO 其實都係挑戰叫做「我得左啦」咁。
次次上 LKO 都實在太耐

真係要砌隻 manned craft 去 Duna 果陣寧願正正經經砌隻火箭快快手砌好隻 mothership

然後 lag 到棄 game
我隻mothership到而家都仲停留緊係設計階段
btw有個mod叫dock rotation好好用,dock完直接right click set返角度佢就會幫你扭返正,唔使再怕dock歪咗要無限微調重dock
果個我都有用
唔用啲 solar panel 兩邊對唔齊個人會好忟寧願 deorbit 左佢砍掉重煉
當年我想去 Jool -> Laythe 果隻「串燒號」母艦就係 lag 到結果永久廢棄於 LKO
嗰陣我射冬甩太空站上LKO,次次升到上10000米左右就會突然lag一下然後成支火箭自動解體
KSP2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞