(海軍)STU48 宣傳推廣區 #2~~ 祝1期生初披1周年/ 陸上公演第2回合/ 船劇場準備中

1001 回覆
5 Like 5 Dislike

兩次再販就切返哂
應該唔會掛
塩井係咁對STU開火
唔多識日文 但就咁睇,stu好似好黑暗wo
燒到我楓妹
講真佢唔提楓ちゃん都覺得只係對運營嘅批評
但而家咁樣講姐係話埋member咁...
唔識日文 有冇大神 講下大概內容
各位好
~新來的
我仲好記得花音在5月8日的第二回showroom配信,十分難過,無法忘記..
到最尾讀人名睇到有點心up

班2CH廢物到昨日為止仲係ANN同公佈選舉海報配信時搞事
想問下點樣可以訂成員的MAIL?
唔係好識日文
睇來你都唔係初接觸48 / STU
以後請多d上來
手機上mail.stu48.com
會員登錄>填自己資料
跟住login>メンバー追加
don’t moon post
點樣付款?
信用卡(クレジットカード)
即係佢比人雪藏所以話營運冇人權
佢咁樣講係咪預咗會退團
大概意思就係

係STU度冇人權冇自由 東京就有自由好多
想返老家都返唔到、營運/經理唔俾佢返去、即使冇野做冇得上公演都唔俾佢返去 (補充1: STU大部分mb都有兩頭家,一個係自己真正屋企,一個係宿舍,宿舍應該係集中係廣島市內,因為7縣交通真係好X麻煩,普通搭船或者搭山陽/四國d普通電車都要一粒鐘一班,就算星期六日握手搭新幹線去東京一程都差唔多要4個鐘,所以大部分成員都會被安排住宿舍,咁樣先可以準確咁編排到成員既行程)

如果俾佢揀兼任or移籍,佢會選擇移籍AKB
先前劇團果時同其他團mb玩得好埋,同楓妹就冇乜交流,懷疑同佢係咪同一個團

如果draft冇人揀既話,都唔想再玩(唔知係咪暗串緊其他draft選唔中之後又再參加48甄選既mb)

去玩劇團果排感覺自己自由好多唔受經理約束
先前彩姐來廣島solocon,本身佢受邀請去睇,但經理因為練習為由唔放人走

日本果邊普遍認為大部分係佢自己問題,走去玩炎上引人注意 (上年爆STU冇戀禁都係佢)
無野做都唔俾返屋企又慘D
我又唔信一個人如果要返屋企
公司係唔俾佢返
土路呢兩個星期冇公演上果幾日都返左屋企玩貓啦
我諗其中一個可能就係佢住果度好山卡啦
山卡啦到一日只有幾班車出入 (日本仲有呢d地方,尤其係中国/四国)
又或者營運一早安排左佢要做d咩做d咩/練習
而佢又無限放大到話營運唔俾返屋企咁
楓妹係神戶公演完都比返屋企啦
雖然佢有錢可以無限搭新幹線
花音炎上showroom follow數增加左2千幾.....
唔知係d anti follow佢定係佢d fans多開acc follow佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞