(海軍)STU48 宣傳推廣區 #2~~ 祝1期生初披1周年/ 陸上公演第2回合/ 船劇場準備中

1001 回覆
5 Like 5 Dislike
今日廣島電視台送左個用汽球砌出來既花牌俾由美琳同千穗
佢地兩個拆左個牌打包拎返屋企
佢地心諗
免費sr裝飾get!
講起裝飾
好多mb都好興掛d花呀poster呀
好有心思
唯獨係舞Q就掛佢d名作
去youtube睇咗一睇
係犀利
如果間房黑d可以拍恐怖片
不過咁先留到印象
凈係睇左Yumirin SR 佢拎左STU48
咁千穗拎左咩
地元飯想佢走?
地元飯不嬲都好抗拒兼任成員
重要係咁耐以來都冇乜參與過STU活動
但又掛名隊長同卡選拔位
如果係完全移籍過來淨係專注STU就唔同講法

同樣有d地元飯都好抗拒由美琳
入左AKB單曲選拔之後
呢半年以來工作都係偏向AKB果邊(單曲宣傳,仲有來緊新馬路學園)
少左時間上STU番組同埋陸上公演
佢地個諗法係
一個咁專注AKB既mb點解仲要霸住STU個C位?
兼任嚟講佢都算好搏命宣傳個團啦
個隊長就係比營運格硬塞埋嚟 都唔知幾時先肯換人

瀧野係東京增加曝光率好合理啫
個c都好難只係專注STU既番組同陸上公演
呢個咪就係問題所在
由美琳去東京增加曝光率
就係只係增加佢既曝光率
僅此而已
除非你係成個團都去東京就話者
如果只係一個人去東京
外人只會識得由美琳一個
慢慢地就會變成STU=瀧野由美子

我地呢d外人會覺得冇問題
但係對於地元飯或者其他成員既飯就會好抗拒呢d野
但連一個成員都唔識點知你團野,你得個官方twitter咁大把

奈奈都已經時不時提stu,連總選都開埋聲請大家睇,連開個ig名都加埋stu上去,事實上一開始搵個大top同指原黎幫手宣傳已經好重手,唔通搵個洗腳黎空降更好咩
佢最大問題係做隊長但係分唔到時間放落stu 佢自責得黎又做唔到d咩 地元飯又唔妥佢 營運放過佢未
咁都係專心做番本家一姐,爭取多點資料好過
其實我都唔明點解一定要有個前輩兼任
雖然我都知奈勾好比心機幫stu
做咪同柏木個隻奶掛,仲有一開始有個前輩咁出新聞起碼有個名係有人識?
可能方便有個前輩比佢地請教?
假設stu無前輩嘅話好難自己去問其他團嘅前輩
而家好似比個突破口比stu咁
至少算係自己人
加上船長又咁有責任心又照顧後輩
主要係要有個前輩帶後輩
其實真係唔一定要搵個好有人氣既成員來帶
本家營運又要將奈奈set做全團既ACE
所以佢好難俾到人地一個感覺係做緊奶媽
即使佢有幾上心STU都好

STU個5ch主post普遍都係覺得呢個兼任係“無必要”
至於由美琳個case
睇返之前d分團
SKE同NMB過去就係太集中同一個ACE
SKE都叫做好d
都仲有箱推肯推班知名度冇咁高既成員出來
NMB一冇左彩姐即刻仆哂街
HKT雖然而家冇資源冇劇場個個都覺得佢地唔掂
但係營運推成員果個節奏係做得幾好
唔會話企死一個center 2~3單就換一次
亦都唔會話櫻/はるぴ/指原 呢三個食哂所有資源
關彩姐咩事
做返C隻碟咪又係唔賣得
同柏木唔知做乜鳩要兼任NGT好似
個陣唔係浸完溫泉先順手去輪大米咩
set佢做ace都係因為佢近年個勢好 麻友畢業又空左ace出嚟先唯有比佢
分佢去STU個陣應該都係想佢做奶媽
咁事實上佢而家的確係8成時間AKB
2成時間STU
咁地元飯咪覺得佢係冇必要囉
奈奈自己好明顯都知成件事係矛盾
佢係本家ace 好難有時間去帶STU
但係而家解除兼任既話 佢責任心重又好難過自己個關
睇埋佢嚟緊2單個握手日程 一樣咁少既話應該差唔多解兼任了
營運要玩9佢
冇計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞