屋企用Hkbn 1000M寬頻計劃,但speed test得90-95Mbps

234 回覆
1 Like 95 Dislike

屌撚完都未減過,同依家比貴$60一個月
話明自助幫
個上網一死 你就大獲 慢慢同個語音系統玩遊戲
用左幾年,未死過
我以前死得多 老豆過咗身都冇用過
網上爬冇死過
係無啦啦著我brm姐
網上爬d質素點?
睇地區 同睇你俾幾多錢
呢句認真 就算我係staff 我都係咁講
Supreme同priemer客先有服務
其他?垃圾外判CFu又有
但我住緊呢到既話呢
冇咩問題 斷就唔會斷既 點都好過hkbn
可能我用緊4x1000掛

巴打們,剛剛電腦set左1GB,但速度都一樣。第二幅圖都係顯示100M,我有無set錯咩野?
米你老母咩

你睇下你牆個PORT有幾多針先啦

之前情況同你1樣,都係用hkbn 1000mb淨係行到100mb
咁之後點解決?
一係你電腦lan port 有問題
一係部fiber機port位有問題
Modem機 佢話波波CFu check過
冇問題 多數都係佢部電腦
咁謂有換過個ROUTER試
你隻ROUTER其實即係68U或者R7000果粒U既級數

若果真係食唔到

D-LINK D調較都幾屎下

但係你NB張WIFI卡AC433卡黎就多數唔掂
唔該晒各位,我再諗方法睇下點攪
你試重裝過最新 Lan 卡 driver
好,我試下,唔該你
你係咪其中一條Lan線唔係5E或以上?或者用咗接駁頭將兩條線駁埋一齊?1000MB係要由router到Lan線都要support 1Gb先行到!你個問題似係線問題,因為即使driver唔updated,網絡設定嗰度都唔會只顯示100MB!
係囉,lan線又粗又長先上到1000mb
另外疊單想問下佢送個亞視盒完約後係咪要還?

要還我就唔拿 岩岩續左hkbn
依度有關係ga ?
我屋企300M寬頻
但佢set最高得100M

黑色個條駁router,試過Cat6同cat7線效果一樣
竟然有人話要用cat7線先試到真係笑撚左
搭單問
用緊500mb
電腦直插有4xx
但電話得2xx最盡,下載仲少,得1xx

電視得100

全部正常嗎?
米你老母個老母個老母
上去Google 睇 cat5 catch cat7 分別都咁難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞