即影即有貼相 / 集中討論post (8)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
佢新機係全新
古董機…你話嘞

我知…肥花D賣家43年機都話98新
勁誤導

最緊要你知道自己買緊乜
唔肯定就先睇第一頁
再唔明再問就OK
好的 因為諗緊去唔去MiNT到望下
打算買sx-70 或者 Sonar

btw 之前上網 youtube睇人介紹過TL70 2.0 都好似係MiNT出 感覺上好似好pro
SX-70/SX-70 SONAR ONE STEP都係古董機
大約30至44年前出品

只有ONESTEP2先係舊年出

TL70係MINT出品 全新機

MINT係香港一間即影即有相機開發商
兼做舊機REFURBISH
佢會有保用
而且成架機由頭執過哂嘅
所以亦比較高價

起碼你知道你買/睇緊係D咩先

利申:我有古董Sx-70/SONAR
onestep2/TL70都冇
TL70有玩過
好得意
我仲有5盒keith haring
希望其他冇粒粒
啲相紙多到霸咗雪櫃一格
屋企話再多就要收租
(明明有畀家用
TL70個樣好靚 好想買部
新手去MiNT最多俾貴啲,但有質素保證,好少買伏。
唔該曬各位提點
咁等我都可以放心上去 唔洗形住形住會做水魚
巴打strong hold 喎 但就過期?
我係由覺得得一盒可惜到好彩買左一盒only
唔好HOLD太耐嘞
定期影下最好我覺得
同埋小心打手
唔貴唔柒果D都唔介紹你去咁就安全嘞

不過最緊要都係知道自己買緊乜想玩乜
其實
佢地都係想你換個新款大D嘅雪櫃
買個三門雪櫃,到時你玀佔一格
一陣出去買sx70相紙 諗到出邊咁熱
D相紙實紅到仆街
冷氣室內影出街冇事

sx70 3/18同4/18未聽過有問題
我有3/18但未開齋

spectra 12/17 就強烈偏高光紅
7日前係公司試,第11頁,
spectra 12/17

純粹測試相機
有冷氣室內影出街
公司SCAN 冇改色

冇睇片,但google左少少介紹。

作為消費型相機,係hkd1280的話,會比上次具競爭力。

sq10太貴。

富賤機好處應該係影得準確啦我覺得,
我諗“執相“功能應該繼續有。

應該係四方老母嘅直接對手。
幾時到手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞