即影即有貼相 / 集中討論post (8)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
連登攝台富豪排行榜人物紹介

BTW其實闊LOMO我覺得幾靚仔
好平啦
我所有攝影gear (菲林 / 數碼機鏡, scanner)都係二手
唯一係新既只有枝tripod

其實我想要全黑
但入左偽sx70啡 (好女文青feel)
等唔切,就黎去旅行
相機倉

BTW SX-70我鍾意黑色配荔枝紋
手痕可以一路捽住當R痕都得
R荔枝

捽荔枝
捽手皮或者起"枕"都好方便
一定係DR. LAND知道有咁需要
巴打都有問
兩個唔同問題來嘅
想要slr670

圍內冇人有
680就有朋友有
成張相嘅大細分別

MINI就蚊型相
SQUARE就四方 構圖有D唔同
同埋LOMO SQUARE個減光唔夠力
好天強烈陽光唔加ND有機會OVER EXPOSE
幾乎所有用instax既機都有呢個問題,唔關相紙事,係機問題
我POST7果時測試SQUARE機

強烈陽光 / -EV / 冇加ND鏡
因為佢-EV唔夠力
所以佢官方都出一塊ND鏡

automat要問其他巴打我冇玩過
automat應該係MINI相
lomo架機減光唔夠力應該咁講比較清楚
thx bro.
我架square機最初kickstarter時期backup買,都係好似一張單,留起佢,有事咪問返lomo。
點唔同法
我直接隊塊ND filter喺鏡頭前面影
OK架
上下水先
交個波俾你
我潛陣水先
好似係
紅機黑背真係…比少少良心,將個原背改造sq+mini咪好,又要賺多五舊水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞