即影即有貼相 / 集中討論post (8)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
re-push
都算有出相丫
利申先:你講4部我都冇

個人睇法:

Fuji instax mini 90同lomo automat邊部啱新手入門用

fuji instax wide300同lomo wide邊部比較好
(但lomo前面有巴打回應相機有少少問題)

會唔會話新出啲既好啲
視乎你想要乜野功能,唔一定

wide300可以point and shoot,全自動咩都唔洗煩,但對相就少啲野玩,比如即影即有好鐘意既重曝、彩色閃燈、換鏡頭

當然wide300都可以用色紙玩閃光紙,你痴膠紙都做到重曝,但真係唔方便,不過勝在平,如果你係一般影遠景、派對用,wide300絕對不二之選,起碼平3倍

但想影下心頭好,補錢買lomo wide都好,反正買多幾盒相紙都唔見左差價
攞首期買mint果部
連登攝台富豪排行榜人物紹介

BTW其實闊LOMO我覺得幾靚仔
相機倉

BTW SX-70我鍾意黑色配荔枝紋
手痕可以一路捽住當R痕都得
現場試行機正常收貨
這個賣家應該負責

當然你可以買盒真菲林
富賤唔貴OK嘅

EBAY就只要信好了
冇法
你話新手嘛
我考慮最簡單最冇FUNCTION
最少機會出錯
mini 90算係fuji咁多部機中功能最齊全
充電池、b mode、重曝、手動閃光燈,我覺得唔輸比lomo
直覺覺得LOMO機難操
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞