即影即有貼相 / 集中討論post (8)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
好彩今日多人 影淨一張係機其他派哂街坊

帽事嘅
新手一問
想問旅行影景係咪fuji mini 90已經夠

MINI勝在方便,機又細部。
乳巴想問wide 機用lomo 邊部好
終於有圖嘞

四方lomo

1-掛住影鷹忘記較無限遠
  有開閃/ -EV
2-鷹已走,無限遠
  有開閃/ -EV
3-EV=0/冇開閃

屋企部Canon Scanner
冇較色 只用小畫家縮圖

上幾頁好似有巴打講wide lomo
我得四方lomo
wide有掂過冇用過
我WIDE機只得富賤
OK嘅富賤

wide lomo 等其他巴打講好唔好用
你果部wide 機唔係100 黎嫁咩(好似係)?

無記錯300 係膠鏡, 所以我都想玩lomo.

但lomo 有部係蛇腹機黎好似好難玩咁
WIDE 100 我係 咁都記得?

我已經唔SURE佢係機身膠定鏡頭膠
(我驚我記錯)

蛇腹冇影響,只係佢組織返個光線條path嘅地方
對你冇影響,唔穿窿就得。
我用keith haring相紙都試過咁!仲以為係部one step2壞咗
Lomo蛇腹應該係sq嚟,Lomo Wide我幾鍾意個樣同功能,因為佢有自拍遙控。其實Lomo啲機,對即影即有用家嚟講,部部都係咁上下㗎啦。揀啱款就俾錢得啦 
lomo auto glass燈黑全套有冇人想要
買咗返嚟影左10張冇用過

買嘅可平放埋90張相紙😢
更正係lomo instant automat glass
Email:6ffgolden@gmail.com
咁睇唔開呀巴打
部機真係好靚仔
但係冇乜機會影
追番以前即影即有2/3 d post
Lomo Belair + 機背
就上三千, 睇官價.

自己有部fuji mini 90 影mini, 想買lomo wide 跟住Polaroid 影sq

應該係成batch有問題 垃圾寶記

但邊鬧邊課金
Belair買嚟托咩,識改機就話買個機背用啫 
我而家覺得,重多少少嘅機都唔買咁濟。因為部Polaroid 250就算唔連燈都好重,同埋Packfilm太難處理 
想問下去MiNT買機有無伏
個到買機係咪全新機黎架
Belair買嚟托咩,識改機就話買個機背用啫 

Belair真係得個樣
最初唔知仲諗住咁靚
影同學/同事一流
你唔發覺即影即有POST從來都好少相?
可能只係這一批
新鮮果陣唔知有冇咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞