【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XXII

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
Faulocity
#WHEREISSHE?

#korea #post rock
https://www.xiami.com/song/1802935393
反而我幾鐘意聽Ambient/Drone嘢 見我平時都有po開都知 今年嗰啲仲要幾高質 相對於其他我有聽開嘅音樂類型來講

Tim Hecker - Virgins
Bandcamp 請人
冇固定office
有d想應徵
冇固定公作地點
唔需要見到真人
一切工作可以透過網絡同home office進行
正呀喂

Tess Roby - Beacon

Synth Pop, Ambient/Art Pop, Debut album

https://itunes.apple.com/hk/album/beacon/1358828655?l=en

靚女加五分
phantom thread隻膠有埋琴譜
為咗份譜買膠
嘩屌
即刻應徵先
Ambient/drone 嘢我中意,但返住工做住嘢黎講就唔係太得,會入左去另一個地方 自己比較中意唔洗做嘢個腦得閒嘅時候聽

我都見, 可惜我唔係engineer 果範
唔係依個
之前請寫手
我仲懶有heart問佢地工作性質同環境
答左我以上既野

依家冇左
Fuck you 聽住依隻碟但我滿腦子都係Frank Ocean let me know~~ ahhhha~
let me know~~~ aaahhaa ~let me know~~~ aahhaaa

............
Flying Lotus - Cosmogramma (2010)

幾時先做晒啲嘢
果種難頂冇得用現實機器聲黎比,現實機器聲一來一定會比較dynamic因為有其他background聲
二來Ryoji ikeda- plus 果種聲係好純好尖好似係耳窩深處dup石仔咁,非一般噪音可比
呢張碟評價都幾高....
但funeral doom野真係難頂
屌你真係墳場音樂黎

琴晚睇過下YouTube live片
live 又吸引過聽碟喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞