【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XXII

1001 回覆
11 Like 2 Dislike

bowery electric - s/t

好耐無用耳機聽歌,好撚enjoy
關咩事 本身隻碟就好聽
哩隻係我最早期買嘅Kranky碟之一 搵日重溫一下先

糜爛

好啱星期日楂車聽

Pat Metheny - new chautauqua
#ECM #folk
依排係咁睇Perfume Genius
巴塞痴撚線

G5 Project - G5 10th Anniversary Best
我去咗toronto原本今晚睇liam + richard ashcroft, last minute cancel...而家轉咗去join 班friend睇何韻詩
點解要睇
liam定何韻詩
Hoc
因為要等埋fd返屋企, 自己一個冇嘢做條街又凍, 又唔開心, 好灰鳩
雞蛋蒸肉餅open
睇你story我仲以為ig map錯account
搵人吹下水
我有啲期待咁去聽隻新碟 但聽完一次講真有啲失望 唔係話唔好聽 不過完全無咩驚喜可言 似係一張可有可無嘅碟咁樣 之後聽多咗四五次 感覺都唔大變化

不過點都好 聽歌最緊要自己啱聽就得 理閪得其他呀豬呀狗點睇
Beach House新碟我冇咩感覺
反而Arctic Monkeys就有少少驚喜
雖然都係未去到鍾意個level
冇期望又唔識d歌下, hocc都幾好睇
佢唔好成日天真左膠mode上身其實係ok
不過佢呢幾年真係冇乜新歌
Kuang Program
Closed Eyes

#korea #experimental rock #electronic #industrial
Beach house隻隻碟都係咁上下架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞