【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XXII

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
我覺得既然搵得人寫
就俾埋嗰個人俾分啦
7.7係呢個年代嘅p4k真係唔算好分數
但個作者明明好鍾意隻碟
成件事錯哂
有冇人聽緊HONNE?

寫手冇得俾分

咁個分同篇文有咩關係
唔通比到幾點幾分係因為用algorithm計?
個分只係用嚟反映老細今年會用幾多力度吹奏隻碟/個artist
同作者點諗冇關係

一直以為個分係全部寫手投出黎
我覺得既然搵得人寫
就俾埋嗰個人俾分啦
7.7係呢個年代嘅p4k真係唔算好分數
但個作者明明好鍾意隻碟
成件事錯哂

不過聽咗幾次都同意大約係7.7 - 8.0咁上下
音樂創新創意未算好勁
亦無一首好catchy既歌
但整體聽得幾開心
冇best new music都覺得理解

https://www.youtube.com/watch?v=T77nK_Hp28I

Sound Collage/ Post Rock/ Dream Pop

2美刀 多謝晒
我都覺得個分算fair
但個作者講起佢冇得俾分就有啲好笑
一個係羅浮宮展出過畫展既日本漫畫家
唔睇漫畫先真係講唔過去
動畫對我黎講係作畫崩壞
因為漫畫=high end fashion models
動畫=爆基肌肉男
無quote到
一個係羅浮宮展出過畫展既日本漫畫家
唔睇漫畫先真係講唔過去
動畫對我黎講係作畫崩壞
因為漫畫=high end fashion models
動畫=爆基肌肉男
我都覺得要睇下漫畫
漫畫真係靚到痴晒線 尤其第七部 睇到我
動畫頭三部還好 第四部太崩
即係得頭三部動畫睇得過?
原來佢咁把炮 雖然我見好多人都抄佢或受佢影響
咁得啦 動畫都叫做好貼近原著 啲特效聲效都幾好J
子安武人配DIO真係一流
把炮到d high end fashion brands出衫去同佢D角色crossover
第四部我自己最鍾意 不過你睇過漫畫 skip咗都無咩所謂
初頭睇係唔慣個畫風 後尾睇睇下都接受到 係唯一我覺得佢整柒咗Killer Queen

廢時離晒題 整返首Killer Queen先
https://www.youtube.com/watch?v=2ZBtPf7FOoM

Nadia Struiwigh -WHRRu

Electronic, Experimental, Ambient, Techno, Denovali Records

https://itunes.apple.com/hk/album/whrru/1356624614?l=en

Denovali Records - https://www.denovali.com

Denovali is an independent music label founded in 2005. Not confined to a specific genre the program of Denovali varies from ambient, electronica, experimental, drone to jazz, modern composition & sound art. Artwork and packaging are considered to be as essential for a release as the music – the combination of both is meant to result in a coherent piece of art. 老老實實 佢哋廠牌啲封面唔係太啱我口味 不過digging嘅時候見到都會拿上手望兩眼 我如果有替身能力嘅話就應該係望到封面就知佢玩咩同好唔好聽

連續幾個星期剩係J韓妹, 呢幾日開始聽返下碟

其實我想講
小別勝新婚

遇到樽頸位 個問題都唔會係一時三刻走出黎

與其死挫爛挫
不如一段時間完全唔好做嗰樣野
試下另一種生活方式

唔係你以為 我做乜日日咁得閒salanghae?

我成個月無跑步
呢幾日落返街仲快過一路之前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞