網絡小說集中討論區<6> 1001又唔開post

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
深夜書屋幾正
一開始睇神遊覺得好驚豔
鬼 人都唔錯
但睇完靈山開始覺得悶就無再睇佢其他作品
我都係剩係睇咗神鬼人靈 其實我覺得除咗神鬼正之外其餘2本都麻麻
反而我係覺得靈山最好睇
其次神游, 再下d係人慾天樞鬼股
至於其他,地師果d 就可接受
前面見人推大王饒命
我就去左睇
都叫可以睇
點知睇到去某段
唱國歌會唱到流馬尿
可能我覺得神遊鬼股神怪得嚟又貼地d掛
屌溫兆倫咩
開頭講到主角睇慣世態炎涼
之後比國家感動
開頭啲串人位幾好嘅,之後就越嚟越大中華膠搞到我睇咗一半鬆啲就棄咗
耳根本新書
變左修四咁科幻咩事
上起點搵書順便睇comment, 睇睇下發現有本書俾人話個老竇失蹤18年但個仔16歲
失蹤左18年定失蹤第18年
如果係後者其實make sense
失蹤咗
強推
特拉福買家俱樂部
(都市異聞加西方魔幻加現代修真,唔好當主角係主角咁睇,每個故事都有自己既恐怖位傷心位感動位,對上一本有咁既感覺已經係異聞錄-每夜一個恐怖故事)

超維術士
(巫術系,但係冇巫師之路果d 咁冷血無情,有d似奧術神座,又係巫師要做研究寫paper 力量先會有進步d fd)

無限氣運主宰
(玄幻背景,武俠世界無限流,一世之尊d fd, 主角算幾專一)

其次
原血神座
(傳統廢物流玄幻小說,但係主角算專一,暫時得兩個女主,合理開掛-半科研,有理想有堅持有研究精神。最緊要係反派唔會降智降得太犀利,某d大boss都算同主角有來有往)

劍與魔法與出租車
(個名太on9 累事,其實好睇,算無限流,但係傾向外國魔幻世界,魔戒,權力遊戲,哈利波特世界之類,作者係DND跑團愛好者)

魔法種族大穿越
(穿越+無限流,設定新奇,魔幻背景融合武俠動漫世界,可以話認真可以話惡搞,e.g.聖光神學左如來神掌整左套聖光如來大手印出黎,什麼太乙地精斬仙劍法,什麼練左磁場轉動天下無敵既磁力王,主角成日捉d 手下黎魔改,又洗腦又比藥佢啪又閹割改造成辟邪妖人)
俱樂部中後期大暴走喎
sherlock個啲 其實仲算唔算係推理
錯po
修真聊天群呢排個劇情幾好睇
好想佢出快d
有冇巴打有睇超級驚悚直播?
放置左半年今日睇返先知完左
仲以為有排睇
個結局突然急停,你地覺得點
我屌佢老母 佢仲講到比人迫害佢
講緊作者?
26億次,由幾時開始先做到
結局=唔知發生咩事
方想+跳舞 上身

前中+中後都睇得過

題外話
最近睇 我當陰陽先生的那些件
好短下喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞