網絡小說集中討論區<6> 1001又唔開post

1001 回覆
14 Like 4 Dislike
網遊黎講真係冇一本拍得住全識高手
真心覺得呢個係大bug
完全無解釋清楚佢嘅輪迴係點,輪迴廿六億次嘅時間間距只係第一任同第十任??
鎖河底條友又無解
咁撚樣完本真係不負責任,就算有續作填坑都好難接受
我見到最終章之後真係好撚嬲咁期待下一本
一次性飛劍,走你
已經棄書 初頭睇係過癮睇睇下開始套路化,主線劇情又唔明顯開始覺得悶
龍戰士
淫錬
妖刀記
鎖河底條友到底有冇講到係邊個?
話主角身邊有秀場嘅人,講咗未
如果佢新書唔填坑,我諗真係可以收刀片

好似主角身邊勁多秀場人 最後又懷疑楚門
帥呆失蹤左幾多年
我都想知
我認為中期已經開始唔得啦
原本啲人物實力相差好遠
一,兩場直播就過左人地
已經無左開頭步步為營嘅feel
中後期嘅所謂危機都已經俾唔到緊張感
更加唔洗講個男主性格崩壞
良知無曬都算,咩事都怪別人怪個天
剋扣公德明明係秀場
先搞到要受天誅殺
重有好多林林總總嘅事

真係失望而回
開頭就係估鎖河底係主角,點知無講
其實我一直覺得三日一直播都係一個bug,成個故仔只係一個幾月嘅事,但進出差館嘅次數甚至能力上嘅提升都太多了 其實只要變為一星期一直播甚至二星期、一個月,拉長成個周期,咁以上我講嘅問題我覺得會合理好多
寵魅 惡魔法則 將夜
歷史的塵埃

前段同中段係咪唔同作者寫
前段節奏快一場大戰唔駛一章就完 中段一場大戰可以用六章以上
而家睇到中段好辛苦
其實一早預佢會填唔到d坑
佢愈開愈多坑又唔解, 劇情又係咁跳住推進
雖然佢寫得好似好好咁, 但諗起應該都算係小白文果個level
寫就寫得d配角好似有腦咁, 但諗返其實都同小白文d反派無分別
變身之異界女王傳
究竟寫死女角既作者係咩心態?
以為咁樣好撚型???
如果佢寫一本完個類小說絕對一流
但寫長篇小說缺點就出曬嚟
就好似戰爭咁
一,兩場勝利都改變唔到大體戰局
寵魅 ending sad 隻野不斷loop等佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞