英國留學討論post 1月號

356 回覆
6 Like 3 Dislike
有無人知美國CC轉去英國讀大學 係咪都係用ucas 報? 好迷惘 email 問大學負責美國學生條友 無答過我

報UG一定係UCAS,睇都係主要睇番中學成績。不過有少部份英國大學響美國個common application上面,譬如university of st andrews。巴打不妨睇下試下咁報。不過建議你ucas還ucas報,common app個邊報其他,咁樣可以善用名額
有冇手足讀planning?

係蘇格蘭讀緊urban planning,你呢?
做乜冇曬人
Pish
月底考試
月底考試

吓 仲未考試?
之前聽過唔知係咪真,香港P牌係咪可以直接轉英國Full licence?
之前聽過唔知係咪真,香港P牌係咪可以直接轉英國Full licence?

可以啊
月底考試

吓 仲未考試?

走開啦
月底考試

吓 仲未考試?

走開啦

加油啦 ching
月底考試

吓 仲未考試?

我都未啦

可以啊

成功例子
不過一樣轉英國牌,人地full licence轉可以揸三輪車,我個牌冇得揸

可以啊

屌早講!點樣搞?

可以啊

成功例子
不過一樣轉英國牌,人地full licence轉可以揸三輪車,我個牌冇得揸

你有無B1牌?我見d local有埋B1 我淨係得B同埋AM

可以啊

成功例子

你有無B1牌?我見d local有埋B1 我淨係得B同埋AM

我就係冇左B1, 不過識人用香港full licence轉就有
不過冇幾可會揸送貨用3/4輪車啦
有B牌已經可以揸van仔
仲有人揸三輪車架咩?
仲有人揸三輪車架咩?

應該冇

可以啊

成功例子

可唔可以講下點轉,下個月去了

可以啊

成功例子

可唔可以講下點轉,下個月去了

填form(附近有post office就落去攞form/上dvla order一份)> 準備一張支票/去post office開左類似既野(好似要收少少charge)+ 香港licence,然後寄番去就得,地址在份form最後有講
有黃紙最好影印一份俾佢,聽聞太多大陸人攞香港牌轉英國牌所以有機會唔批
仲有人揸三輪車架咩?

2 輪車

巴打我係隔離登pm左你

巴打我係隔離登pm左你

Hello
是咁的 早排寄左野比朋友 點知海關要收稅 但又突然放行 但但又突然轉左status做awaiting payment for customs charges
我想問 我朋友係咪比撚硬呢一筆稅

你可以同佢bargain
俾咗錢先再申請refund 但唔一定批你refund

9號幫佢交左錢 11號話仲等緊我交錢 屌佢老母今日15號啦 想我等撚到幾時呀
終於整完ucas
是咁的 早排寄左野比朋友 點知海關要收稅 但又突然放行 但但又突然轉左status做awaiting payment for customs charges
我想問 我朋友係咪比撚硬呢一筆稅

你可以同佢bargain
俾咗錢先再申請refund 但唔一定批你refund

9號幫佢交左錢 11號話仲等緊我交錢 屌佢老母今日15號啦 想我等撚到幾時呀

可以打電話加send email 去
終於整完ucas

報咗邊幾間呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞