英國留學討論post 1月號

356 回覆
6 Like 3 Dislike
是咁的 早排寄左野比朋友 點知海關要收稅 但又突然放行 但但又突然轉左status做awaiting payment for customs charges
我想問 我朋友係咪比撚硬呢一筆稅

你可以同佢bargain
俾咗錢先再申請refund 但唔一定批你refund

又會咁好彩既
大家1月份有咩做
Sheffield撚留名

sheffield撚+1
巴打讀咩科呀
大家1月份有咩做

溫final阿屌
有無 Liverpool jj

有。

UOL?

有。

UOL?

UOL有個kong soc應該係個post 到
是咁的 早排寄左野比朋友 點知海關要收稅 但又突然放行 但但又突然轉左status做awaiting payment for customs charges
我想問 我朋友係咪比撚硬呢一筆稅

又會咁好彩既

通常都係報關表出事
大家1月份有咩做

Essay essay essay
報到
我又有野問 宜家係咪得番好少禁到銀聯既atm 有無銀行係stay少過6個月都開到ac?想整張debit card買野 上網睇左好耐 有d大學既網話某d銀行得 上番銀行個網睇又話唔得

又會咁好彩既

通常都係報關表出事

點填比較穩陣 已經揀gift

邊到先?

利申:愛丁堡但唔係UoE

由高登起已經留意到巴打嘅存在

不過我格拉斯哥撚

冇諗過會有人留意我

你出現得好頻密下 少蘇格蘭撚自然會特別留意

蘇格蘭
聽唔明啲人up乜

巴打邊到?
有時遇到啲太重口音 加上英文廢 要諗陣先明
同埋會問人講多次

我都未完全習慣,唯有盡量聽,唔好怕羞多啲問人講多次

巴打過左黎幾耐
我又有野問 宜家係咪得番好少禁到銀聯既atm 有無銀行係stay少過6個月都開到ac?想整張debit card買野 上網睇左好耐 有d大學既網話某d銀行得 上番銀行個網睇又話唔得

Atm就有嘅 mainly喺London
Ac睇行 hsbc好似都得 呢個我唔肯定

又會咁好彩既

通常都係報關表出事

點填比較穩陣 已經揀gift

自用,舊用品
價值寫50蚊hkd

有。

+1

得london 唔知開唔開到銀行ac 又唔知有無銀聯 唔通要拎現金去

得london 唔知開唔開到銀行ac 又唔知有無銀聯 唔通要拎現金去

Barclays好似有銀聯,因為我記得之前同銀聯合作禁機攞錢免手續費
但而家唔知仲有無,就算無應該都唔會cut銀聯掛
有冇手足讀planning?

正常都要帶幾百
黎緊可能會讀planning msc
有無人讀緊or grad 咗
你地點睇呢科
下個月就完exchange要返ust
各位去緊/將會去uk exchange既手足要好好享受
下個月就完exchange要返ust
各位去緊/將會去uk exchange既手足要好好享受

英國生活如何
有冇Southampton 巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞