【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 6】

987 回覆
24 Like 4 Dislike
正宗仆街死
啲廣告格有無得注明一下 好似一體化咁
安茲大人話唔係跌落山死架
「是!雖然我完全不認為身為偉大的支配者的安茲大人您會犯錯,不過遵命!」
夏提雅似乎終於到了忍耐的極限,就著跪拜的樣子開始哽咽。咬緊牙關,嗚咽著哭泣的夏提雅的肩膀,眼眶含淚的亞烏菈將手搭上。雖然這是讓人感受到她們之間的友情的令人感動的一幕,但完全搞不清楚情況的安茲,卻朝著夏提雅明明是不死者,眼淚或是唾液之類的體液是哪裡分泌出來的,這樣生物學上的命題思考來逃避現實。

完全有畫面 笑撚死
好想快啲睇鮮血皇帝係鬥技場瀨屎
其實皇帝已經好醒,奈何比人屈lv 屈得太厲害

希望下季時間分配可以好啲,
今季前幾集太拖,後面快過火箭
係冇運
所以幾時都話知識改變命運
有讀書有知識有時真係救你一命
大人做埋手勢叫我唔好話你知佢地係跌死嫁
不過我都靜雞雞話你知
下季應該做唔到去鬥技場,應該羊羊就完
下季最尾嗰集應該岩岩好建國
睇佢做唔做第八卷啦
第8卷做ova算啦
特報 第四期放送決定
好難唔做,同埋羊羊咁高潮收尾啱啱好
第3季 no more discovery channel please

2019年1 月
係都幾正
第八卷算係外傳,可以唔做
對後面劇情影響唔太大(除左打鬥技場提過下,同12卷某入境官出過場以外)
蜥蝪人咁悶咪又係照做
第4卷勉強都算係接住第3卷劇情去。
但第8卷完全唔係接住第7卷劇情。
第7卷講緊個皇帝要去大墳墓陪罪,中間第8卷就無啦啦插段安茲收服森林之王。
比較擔心第4季
當第3季係7 8 9
咁第4季係10 11 12
但聖王國篇斷開又會被人屌
所以第4季應該一係唔撚出,一出就24
但第8接第9,無左第8,安妮第9點吹雞打柒大王子
內容就有得調到啱時間線,好似56章動畫都有調過D內容
有無人知係出邊成套書咁買大約幾多錢
安妮吹雞打大王子第一卷已經有佈伏筆(比左號角佢),
要改既話簡單介紹一下條村有哥布林就得,冇需要做埋東西方森林之王大戰。
仲有半卷內容係納薩力克的一天,又係完全可以飛左佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞