【7 月新番】OVERLORD III【集中討論 6】

987 回覆
24 Like 4 Dislike
假記憶黎架下話
百度要登入先可以睇落去?都未睇到安茲假死就完左既
有2個post
原post爆肝爆到入左廠
但安茲假死係舊post
係咪假死左你唔覺
打完魔將扮輸左之後就係假死
百度要登入先可以睇落去?都未睇到安茲假死就完左既
有2個post
原post爆肝爆到入左廠
但安茲假死係原post
係咪假死左你唔覺
打完魔將扮輸左之後就係假死
我睇左20頁都無wo
講緊安茲危險演習就完?
同埋我只見到0亞死
咁就玩完
睇到輸被魔將未?
個個唔大將話1v3點知1v1都成問題個part?
用網頁版睇
有兩個post 第一個post 完左最後一更有link
真不愧是安茲大人
唔係,照我睇應該係安茲改左CZ堆記憶
(因為原本設定識所有大墳墓機關解法,但改左記憶變左錯誤解法)
但亦無理由唔準備後手,因為如果大家都唔記得,CZ又唔識就無人記得
所以應該將原本堆記憶寫左去本書度,只要CZ睇返就可以Recover返原本堆記憶。

而CZ將本書放左去「博士」(創造者)間房度,而照CZ講法間房有一堆CZ(博士整既)
識唔識陏安茲自己就唔知,所以先問CZ本人,而CZ就話時機到就會陏。
但cz係npc,唔可能變咁多個
1個可能安茲幫佢整既假記憶係引人去搵本書,然後以為果度埋伏緊既人係cz咁上下級數可以攻破,但其實係更強既存在同埋本書根本唔係果度
1個可能係本書係果度,記憶係真但果d cz係其他傭兵召喚物/哥雷姆之類既存在
我覺得有啲可能係關種族等級時,因為CZ係自動人偶。
可能係特殊技能(例如CZ呢個NPC係指呢堆CZ呢個群體)
或者CZ既Back up(CZ死左會用其中一隻出返黎),無講清楚。

至於本書安茲無指示CZ放去間房,你睇返係CZ自己講佢放左去博士間房,
安茲只係講去玩既話唔可以睇個本書,咁樣睇就係本書寫低左CZ原本既記憶。
(因為本來就係怕CZ出去行動會洩漏情報,但又唔想困住佢係大墳墓)
npc有等級點數如果cz要整群體要用好多點數
所以我第一個印象覺得可能依段記憶本身都係陷阱黎
如果丸山肯寫前傳一定好睇好多 剩講公會其他人嘅故事已經濕晒
有一段
講佢地攻略大墓地
一排冇睇 借問聲有精排epub未
睇完就無再去百度
你去果度搵下應該有整合
但唔知係唔係epub
唔睇電子書要等正版等太耐 雖然之後會買返嚟草起佢
一口氣睇完
寧亞戰死果度對佢好感度大增,睇到最尾覺得依個角色好慘,相信既野全部都係假
如果佢知道真相會唔會痴線
其實成套野d人包括npc都俾安兹有意無意咁呃晒,我覺得作者係想藉此諷刺一d權威同埋宗教點樣造王/神
cz剩係真假身都一樣樣已經屈哂機
想問下點解第十集結尾

雅兒貝德話:真是無聊(くだらない)

佢會反叛?
無聊係指安茲呢個名,因為安茲個名係代表成個公會41條友,但佢只係想效忠飛飛,其他人拋棄咗佢地所以wfc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞