集結連登力量 四月一日夜晚八點向名校secret開戰

1001 回覆
1388 Like 11 Dislike
出左糧未呀五毛狗
多謝佢幫我哋post 2嘅懶人包加多咗豐富嘅資料
垃圾濫權page到底幾時可以摺埋?
佢完全係社會縮影
由分享秘密 賺夠人氣 漸漸轉型到比中學生公開討論嘅一個page
性質都可以算叫做半討論區
但係班所謂admin
一嚟會過濾咗一啲對自己page不利(例如唔可以批評admin嘅處事手法)嘅訊息
二嚟會喺ig幫人哋啲相加caption 甚至曲解原post意思 加入自己個人睇法
三嚟會block同自己意見唔同嘅人 如喺GHS事件只要表露自己有少少支持連登都即block
四嚟admin啲態度 真係令我好懷疑佢哋係咪真係名校生 禮貌啲回覆查詢? 佢會叫你 「死開啦」 「不嬲都係咁」

上面想講嘅嘢係
而加好明顯有一班人
恃住自己喺網絡上有些少權力
就任意操控訊息嘅流通
任意篩選一啲意見 以致成個page都好似一言堂咁
最重要嘅係 有一大班中學生日日留意你哋page
而佢哋大部分都肯定唔知佢哋會篩選意見同留言
甚至喺post到加入自己個人意見

咁做同政府扼殺言論自由 有分別咩?

我明白 佢哋可能認為自己唔係討論區
可以有權篩選意見或留言
但你絕可以喺page到開宗明義話自己會挑選一啲佢哋認為適合嘅post先post出嚟
咁樣會好好多
但而加就係好多人認為你會post哂所有意見
普羅大眾會將呢啲大致歸納為00後嘅意見
如近期繁簡之爭 可見 未被admin篩走嘅人好多都覺得簡體無問題
佢變相操控咗一大班學生嘅意見同民意
絕對係好危險嘅事情

仲有 佢哋為人處事 亦都好可能會影響一大班00後嘅思想

希望佢哋唔好再為害人間

巴絲打,聽日一齊推冧佢哋!
推!!!!!
本意係想balance
我覺得明天早上就可以開始report
佢老母啦,反轉左個意思
樓主不如整多幅講佢之前帶頭老屈教練嘅圖
2邊將軍
呢個世界根本唔會有中立,好多事情已經係本身有一個立場
你要捨棄自己立場再企係人地角度幫人辯護,已經有問題,越係想持平,就只會越令人覺得你手法有問題,希望佢地明白
打持久戰
咁多學生睇 個admin無d自覺 教壞細路
其實不如提早開戰?
終於可以再見到各位古人
推!!!
推到佢仆街
已開分身
推呀
話時話
不如下個post加啲hashtag
比啲發現到有唔妥嘅00後/大學生
可以喺自己fb/ig同班fd宣揚呢班admin嘅暴行
同埋抵制佢哋page?

咁樣應該會有更多人反佢哋
支持攻擊一個月,支持攻擊一個月,支持攻擊一個月,支持攻擊一個月,支持攻擊一個月,支持攻擊一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞