集結連登力量 四月一日夜晚八點向名校secret開戰

1001 回覆
1388 Like 11 Dislike

作戰計劃

四月一日 晚上八點 正式開戰!

由於之前我哋準備不足,所以開戰日期改為聽晚八點,不便之處,敬請原諒

----------------------------------------------

速攻 (大約持續一小時)

1. Instagram 留言

鑑於而家嘅中學生都係用IG多,所以我哋主打嘅戰場會係IG。
IG account: schools.secrets

我哋會喺最近嘅幾個post以留言形式黎表達我哋嘅訴求,歡迎大家自行發揮,或者可以用以下嘅懶人包發動攻擊:

名校secrets管理員極醜惡 曲解投稿內容 事後刪帖欲息事
事件詳情: [呢個post條link]
請大家unfollow此page
強烈要求名校secrets公開澄清及道歉

喺IG開新account係非常容易,大家可以開定幾個古人account,或者用真身攻擊亦都無任歡迎。開新account流程如下:

2. Facebook 留言

https://www.facebook.com/schools.secrets/

Facebook comment可以加上圖片,所以我哋精心製作咗以下嘅大字報,歡迎大家使用:

大家亦可以加上上一段提過嘅文字懶人包,以加強攻勢。同樣大家亦可以開定古人account,準備全面進場!

3. 檢舉 Facebook Page

(中文版)
舉報--> 我認為這不應該出現在 Facebook --> 這是仇恨言論 --> 種族或民族 --> 送交Facebook 審查

(英文版)
Report --> I think it shouldn't be on Facebook --> It's hate speech --> A race or ethnicity --> Submit to Facebook for review

4. 檢舉 Instagram Page

(中文版)
檢舉 --> 內容不適當 --> I believe this account violates Instagram's community guidelines --> Report account --> Posting inappropriate content --> Hate speech or symbols

(英文版)
Report --> It's inappropriate --> I believe this account violates Instagram's community guidelines --> Report account --> Posting inappropriate content --> Hate speech or symbols

----------------------------------------------

長期作戰計劃
(大約持續24小時)

5. 瘋狂投稿

投稿link: https://schoolmat.es/secrets

我哋目標係要透過瘋狂投稿去令佢哋於至少一日內無法運作。為咗要令佢哋無辦法輕鬆篩選出廢文,我哋建議大家可以扮認真投稿,例如去佢哋facebook搵啲以往嘅文章,但係del走中間嘅部分,或者喺某小部分鳩打,令佢哋辛辛苦苦睇到大半先發現其實已經被玩

注意事項:
1. 唔好打粗口,咁樣佢哋例如可以filter by 「屌」,一見到有個「屌」字就成篇文唔使睇。
2. 唔好打「連登」兩個字,原因同上。
3. 唔好post重覆內容,佢哋可以remove duplicate posts。假如你有一篇千字文,每次改一隻字,然後再submit就ok。

6. PM Facebook / Instagram Page

由於佢哋接受private message作為投稿方法,我哋要透過PM轟炸佢哋去令佢哋於至少一日內無法運作。注意事項同上。

名校secrets管理員極醜惡行為
曲解投稿內容 事後刪帖欲息事

事源:
會員#144982日前向名校secrets IG DM投稿

事後於lihkg post: 名校secret係咪做緊資訊過濾? https://lihkg.com/thread/610057/page/1?ref=web發現名校secrets管理員擅自於投稿附圖加上說明
會員#144982即時向名校secrets提出質詢為何未經許可便加上說明並要求出帖澄清投稿人並無此意

但竟遭管理員無理拒絕 表示不會澄清 更未經投稿人同意刪除該帖

會員#144982再度追問 管理員再三推搪並狡辯稱出帖時經常為投稿內容加上說明
隨後則對追問已讀不回 打算不了了之

一眾會員對名校secrets管理員之醜惡無恥行為怒不可遏
現嚴正要求名校secrets管理員:
1.
闡明為投稿加上說明之準則
2. 為曲解會員#144982投稿一事作澄清
3. 為曲解會員#144982投稿一事作公開道歉
各位到時可以用 #7張圖再配合上面嘅範本去留言
大家慢慢推 keep住置頂 聽日開波
要咁多位巴絲等咁耐 真係好唔好意思
同時多謝私下幫我手嘅巴打
上咗熱門先 唔好講咁多
lm
留名
希望有返當年高登嗰種鍵戰威力,如果唔係就證明連登都係中小學雞多
奶共狗admin荼毒00後
聽日全力奮鬥
嗰啲咩JR之流可以完全封鎖 無謂嘥精神
愚人節快樂!

利申 支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞