刺蝟討論區(3) 冇人開新po

535 回覆
6 Like 1 Dislike
有咩問題,我屋企貓兔老鼠全部都全房放風
佢第一次放風試過係床上痾過一次尿,之後都冇
我會等我果隻係籠痾左尿先放落床放風
gut 起條尾就想痾臭
爬左+google好多post想領養隻刺主
想等買晒野準備好先去搵刺主,但買料前想問定巴絲打意見先希望大家幫手

1. 有無人係用亞加力膠箱?應該同膠箱一樣?
因為諗住個箱放係書枱上面,書枱有少少凹位有一忽要做矮啲,長*闊around 70*50夠唔夠?

2. 底材諗住買狗尿片先,屎坑用個兜仔裝環保紙粒,咁樣ok嗎?加一個屋仔比佢自閉&訓覺,廁筒for佢自high,跟住加個跑輪

3. 跑輪好多人推薦sanko 32cm,但我見啲人補充話要八個月大同體重夠320g先好用,真的嗎?因為諗緊買sanko定求其買個膠輪,分兩次買好似好晒
琴日有係金魚街mini zoo見到個膠輪30cm都ok,不過會好似啲post咁變風屎輪

4. 如果我整亞加力膠箱,側面啲位需唔需要開一堆窿or線for通風?定係齋個頂開住都夠?我諗緊開完窿到冬天會唔會更凍 驚暖燈都唔夠用,啲風照打落去

5. 平時開冷氣會唔會搞到佢失溫?我間房夏天特別熱冬天特別凍

如果大家有刺生完b唔介意的話我都想領養 不過都係睇緣份,fb group睇左成個月都無乜人放刺
thanks巴打
個箱高30cm應該夠?
刺蝟糧係咪大部份都餵5mk8?行金魚街好多種糧自己唔識分
交易區有人放杏平托b剛介奶
今朝見到已pm不過已讀不回
都係要講緣份
我幫你同佢講左
唔怪得覆左
諗住聽日去買定啲料
感激巴打
你會唔會長開冷氣,我有個木爬櫃想賣
多謝巴打,而家出緊旺角整亞加力膠箱
木箱好似易up菌?尤其刺仔咁多便便
便便一見到就要執架啦
1歲多都仲覺得佢好似BB咁
望一日都唔厭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞