刺蝟討論區(3) 冇人開新po

535 回覆
6 Like 1 Dislike
不想面對現實
佢係咪由細到大都咁 relax
都可以話係,好少起刺,除非嚇一嚇親

終於帶左佢返屋企
熟習緊環境
等車前伸手比佢都肯聞,帶到去就咬
真係唔知點解,佢地會躲係個到發呆
空間窄又黑有安全感

我隻大少最初嚟果時都係成日訓跑輪底
Same
大家用緊邊種廁所砂
back-2-nature
綠白色包裝
經歷左第一個晚上
半夜起身發現佢係同一個位匿係我件衫度炸刺炸足咁耐
幾驚我開冷氣搞到佢失溫,又唔敢掂佢
揭起件衫佢又縮埋一舊,比手佢聞又炸刺,跟住丟左件衫係另一邊繼續訓
之後佢終於肯起身食野,我聽到有聲諗住起身望下佢但佢又聽到我起身啲聲即刻匿返埋
今朝見佢又匿左係我件衫度,唔理佢直接出門返工

而家最驚係佢唔識飲水,整左個水兜比佢,琴晚伸個兜比佢又唔飲,成晚唔飲唔知想點
同埋買左間屋同跑輪比佢,點令佢識去屋企or跑步?佢淨係識匿起同一個位
一開頭幾日佢驚果陣你地會唔會照拎起佢?
會唔會照隔住毛巾抱佢
跑輪要等佢熟左地方先會跑
仲要係夜晚 熄哂燈先會跑
電腦有光佢都會定格

想問兩隻後腳都咁樣好似結焦係咪有事?
係咪佢咬自己呀?
新手養咗幾個月 想問下你地糧兜放邊到?我見到有人放廁所入面其實用處係咩?我驚唔衛生放咗係岀面
有啲刺刺會一路食一路痾
而且佢地好論盡會食到周圍都係
啲人可能係因為咁所以擺埋入去
但我覺得咁樣勁唔衛生所以一定分開放
好彩大少佢唔會一路食一路痾
我淨係每日幫佢清一清跌咗出嚟果啲就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞