刺蝟討論區(3) 冇人開新po

535 回覆
6 Like 1 Dislike
咁好啦 好彩問一問先
其實係咪得我果隻咁特別 佢好唔中意住係箱 成日搗亂 比輪又唔用 我索性係屋企放養算
完全唔怕光 開哂燈都照出黎周圍走
咁搞笑 我果隻見光死架

呢張1個月前影 完全唔理光同人 照出黎玩
我另一隻白色都係見光死
都有野圍住嘅
我以為係好似貓狗咁通屋走
呢張之前啦 佢成日偷走
依家住係我間房鞋盒算
唔驚踩到或者碌到佢咩
btw 你個圍欄咁鬼矮緊係可以偷走
我果隻都係未去到見光死
都唔知點形容佢
養左7個月(佢9個月大) 平時開住燈一放佢落床就周圍走
如果放地下就會定格唔郁
之前試過帶落街但佢定係度仲多過行

之前成26 27cm高都偷走 係個架左落地 之後索性放地下 塊板係廢事佢痾完屎好似狗咁撥貓沙果時唔好撥到周圍都係 唔係for唔比佢偷走
又唔會喎 次次玩緊電腦佢又出黎果時會咬一咬我腳指 叫我縮腳比佢出黎
廿幾cm係一定可以偷走
平時叫人買籠買箱都起碼買40cm高啦
唔好睇佢地腳仔短短
其實好爬得
好撚得意
想同佢玩呀
因為我養第一隻果時 冇箱 就咁com塊布佢都唔會走 廢柴黎 個輪臭到1日洗一次 但呢隻完全相反 同埋呢隻好乾淨唔中意沖涼 佢玩咁耐我未見過個輪有屎
自殘,一種係生理性,需要醫生確診。第二種係心理性的,需要主人留意。
https://www.facebook.com/ConcentricGroceryStore/photos/a.166357887241277/262437500966648/?type=3

放係到等大家留意下
有無巴絲有足夠時間同心機可以養多隻刺蝟
要成日同佢玩
唔可以用籠養 要用箱
唔可以亂用底材
最好得閒俾我上去探下佢
事源前排有朋友棄養俾左我
雖然好想自己湊
但係返工真係好攰 陪唔到佢玩

諗清楚先好tg我 impoorwest
如果要扮有私癮唔鐘意俾人問野同唔鐘意同人交流個啲人唔好搵我

送上我以前兩個仔女既相
你地有無掛住我

Pish
我想幫佢啲繁殖 但隻女仔成日咬隻男仔 咬到隻男隻wewe聲咁叫
我可以點做
唔到我認命
鼠依家好想食野,但係個口開唔到
連飲水都做唔到
見到佢好心痛
我係唔係應該搵定善終服務幫佢走
如果有巴絲知道邊間好嘅,推介一下
我想送走小圓之後,可以留少少骨灰,同留佢一條刺做條吊飾
可以掛住佢
近觀塘就最好
好耐無人出post

天氣就快轉涼
星期日預測得返12度
奴隸仲未買保暖設備嘅請你即刻去買
刺蝟唔凍得
低過20度已經可以凍死

如果買暖燈只可以選擇不發光嘅陶瓷燈膽
唔要紅光, 唔要紫光, 只要陶瓷膽
100w就夠用
最好加埋電子恆溫系統以防過熱
淨暖墊其實work唔work
個人經驗係唔ok
除非你間屋好暖
好似我屋企係超凍嘅
隻豬仔行咗出嚟玩會唔覺得自己凍
慢慢就會失溫原地趴低訓
佢地好蠢唔識feel 到凍就去返暖嘅地方先休息
我第一年冬天差啲比佢嚇死

所以暖燈係必要
暖墊就optional
我就係暖燈會射住佢活動嘅地方
暖墊擺喺佢訓覺嘅地方
不過如果你暖燈watt 數夠高成個籠夠熱就唔使加暖墊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞