【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XXI

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
點解俾人負皮....
正皮返先
頭post都唔知點解會有人負皮
我明明已經冇貼某女歌手
幾鍾意佢上年張碟. 應該會.
Reddit.
/r/postrock
/r/shoegaze
/r/Techno
etc

Sons of Kemet - Your Queen is a Reptile

Jazz, Supergroup

https://itunes.apple.com/hk/album/your-queen-is-a-reptile/1342586291?l=en

放假係要聽一下Jazz來開始新嘅一天

好聽呀哩張
LM
仆你個街又黎

btw你大佬我睇Sleep party people分分鐘你仲係小學雞
r/indieheads

shoegaze個sub 無人既
有無撚過我試過細個返份sell屎pt

真係bu佢個阿麼 全日都係播同一隻碟 無錯 係同!一!隻!碟!
返工日撚日聽到火都黎
好在做唔長已經炒鳩返佢地魷魚
返香港程機有得聽depeche mode
https://www.youtube.com/watch?v=YrzPAiKEu6s
老麥係啲類型一路都係咁
唔係Gin Lee就AGA
啲廣東男歌手聲底好似差唔多咁
黑豹首嘢我都係聽過一次咁大把

https://www.youtube.com/watch?v=uI7lNAwAqy0
呢首就真係成日聽到……
環球果然好成功
成功洗腦式播歌播到大家驚

記得怪獸頭巴打之前話過佢去旅行(定食飯)間餐廳播Moses Sumney播到佢驚
好想試下係咩感覺
我自己聽Moses Sumney隻碟聽咗百幾次都仲ok

Ikea有一期播啲嘢勁啱我心水
又Anderson Paak又Radiohead又Frank Ocean
所以我行多咗ikea
radiohead播邊首
好似唔太夾
喺ikea瘋狂打開啲櫃門
邊位清moon住post狙擊我
M記個list係全部一樣定間間唔同?
HUMBUG IS SO UNDERRATED
AGA啲歌喺依家香港流行曲嘅水平黎講算係咁了
引用怪獸巴一句「起碼知自己做緊乜」

老麥啲playlist好恐怖
可以成個月唔轉歌播黎播去都係嗰幾首
我隔兩三日去一次已經頂唔順
真係唔知啲日日番工嘅員工有咩感受
上年同而家好似差唔多
老麥係啲類型一路都係咁
唔係Gin Lee就AGA
啲廣東男歌手聲底好似差唔多咁
黑豹首嘢我都係聽過一次咁大把

https://www.youtube.com/watch?v=uI7lNAwAqy0
呢首就真係成日聽到……
環球果然好成功
成功洗腦式播歌播到大家驚

記得怪獸頭巴打之前話過佢去旅行(定食飯)間餐廳播Moses Sumney播到佢驚
好想試下係咩感覺
我自己聽Moses Sumney隻碟聽咗百幾次都仲ok

咁我寧願聽Gin Lee AGA都好過Twins同容祖兒
我係當時近一兩個月成日係公司聽到
咁啱去到中東旅行都仲要聽到
先覺得好似魔咒咁跟住我
我其實debut之後都冇聽AM, 聽下先

啱啱announce新碟喎
舊AM玩詞真心有一手
尤其對於我食d係英國生活過既人黎講 (雖然得年幾)
佢d詞聽到我會心微笑

點解當年大紅大紫既pop歌會好聽過而家果d咁多...
以前好多好紅既歌都係有火既歌
而家有冇d好紅既歌係有火的?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞