【LIHKG】【Indie】此時此刻,你在播放哪張專輯XXI

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
你地咁勁記得自己咩成績
我淨係記得會考好撚差下
但AL又唔錯
我家姐個結論係因為我鳩UP能力奇強背誦能力奇差
個成績先會咁荒謬
same

聽下cute cute indie song, 燃點香煙喝淡酒
草莓音樂節有蔡琴
現場係咪有hi-fi商做音響
ALLO DARLIN' - ALLO DARLIN'

https://allodarlin.bandcamp.com/album/allo-darlin

Twee Pop/ Jangle Pop

^.^ ^0^

原諒我表情撚
因為隻碟真係sweet得黎可愛 可愛得黎又有少少戇鳩
戆鳩得黎又真係嬲佢唔落果下先抵死
文字真係說唔出依下感覺=.="
我以前都好中意用呢啲表情^o^ >3<
草莓音樂節有蔡琴

希望Cockenflap學下嘢,今年請阿蛆
岩岩我碌緊Spotify d幾年前add落既碟
見到呢隻,依稀記得你係舊登post過
咁撚橋...

Munch絲點睇依幅野
依D叫咩風格?
茅錯
Coachella有Beyoncé
Clockenflap無理由唔請阿蛆
熱咖啡=Crazy In Love
迷人Pink Lady=Baby Boy
閃爍登場=Formation
勇敢的中國人=Halo
家英哥=Jay Z
阿蛆+肥蛆+Do蛆=Destiny’s Child
仲要請堆著紅色衫嘅dancers跳老舞拉二胡

https://thehotelier.bandcamp.com/album/home-like-noplace-is-there-2

一想聽返emo revival band
只會諗起呢隻、modern baseball、Joie de vivre
我呢d膚淺友都係中意呢d直接d既, 玩subtle instrumental向既冇咁易投入
應該唔係我
依條女係早兩星期有個朋友share出黎
如果你係街比人斬唔好問點解
鹿仔
Blush Response 出左隻新碟
都唔錯
仲name your price tim

https://blushresponsemusic.bandcamp.com/album/hearts-grow-dull
草莓音樂節有蔡琴

希望Cockenflap學下嘢,今年請阿蛆
茅錯
Coachella有Beyoncé
Clockenflap無理由唔請阿蛆
熱咖啡=Crazy In Love
迷人Pink Lady=Baby Boy
閃爍登場=Formation
勇敢的中國人=Halo
家英哥=Jay Z
阿蛆+肥蛆+Do蛆=Destiny’s Child
仲要請堆著紅色衫嘅dancers跳老舞拉二胡

99 Problems = 唐僧版Only you
咁我啲成績好記嘛
會考唔係b就c

AL除左考英文全部攞D
LM聽日聽
我嗰d都好好記 6B1C, ABCDF
唔好同我講你屋企人玩緊呢D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞