電木結他樂理你問我答[走向第50個post!!](49)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
天生的
有d髮質漂完都順滑
有d會梅晒
新手一問
應該點揀Amp同結他
買嘅時候又應該點Check
https://youtu.be/KY3BxSbky6o
jp 出新pick
個majesty logo 好好J
今日趕工Setup整結他同好多堂要上, 而家先食晚餐, 轉頭沖埋涼上水
沖咗8個鐘,縐到邊老人家了
好難口述
45度左右
我就冇垂直
hi 老占 有冇用過moore ge 200
我想問下買木結他既話
去通利琴行好無?會唔會食水好深
其實大部份牌子通利一手黎講應該係最平
外國買計埋稅係貴d
OK唔該哂
處理好曬一日要做嘅嘢本身諗住上床覆pist但唔得啦真係好眼瞓好眼瞓呢個message都係用語音講嘅聽日上水真係好眼瞓好眼瞓好眼瞓好眼瞓
占大點睇人地diy既結他?
例如mjt strat guitar body, fender頸等等果d
睇kelly個教學講得幾清楚
個手指movement
不過我手碗嗰d擺位都冇跟佢
其實未必...就算同一年份..都可以有好大差距的...

因為就算同一顆樹砍出黎唔同部位, 都會唔同聲的

所以一定要去試下~!

最近開始多左人話睇完我d片所以決定買乜乜乜咁樣, 我一面好開心一面好淆, 因為一陣買完同我手上o個支唔一樣入我數就死

之前已經試過有網友見我買左musicman跟住佢買支一模一樣但完全唔同聲, 之後inbox比說話我聽

大佬唔關我事
通常只有一個好處就係方便同多聲用

但一壞電子板就可以bye得

不過近年好似開始越黎越興, 我唸同科技不停進步有關, d聲越黎越好
佢手指太太太太好力, 普通人好難做到其實
因為上一個爆左
哇!!!!!!
我唸係講大村撞開條線o個下
2~3000左右視乎難度
其實!!! 有個概念我一定要趁而家講清楚, 因為開始多人問我整頭既野

千奇千奇千奇唔好狂用護髮素, 其實唔係咩好野黎架!!!!

而漂完望落唔係好傷, 係因為我整既過程有做保護同好小心, 同埋我係分幾日整, 一黎有時間頭髮recover, 二黎其實係要追色。 最後就係我全部係用靚野整, 以上都係髮型屋好難做到既野(唔係技術上做唔到, 係資源上) 所以出街漂係9成9都係好傷

我一定一定會拍整頭教學影片找數, 等我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞