電木結他樂理你問我答[走向第50個post!!](49)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
所以好多近排新番既結他,都轉左其他木或者richlite

BTW,原本仲諗住儲下錢,帶d vintage結他番黎 (果次見到成層都係,真係正到射出黎)
但唔ship得,又唔知自攜上唔上得機,睇黎都係無望
應該就可以既 佢係禁運FOR銷售 唔係禁帶
如果唔係D結他手 EVEN提琴演奏個D咪帶唔到?

BTW禁運左之後我試過係EBAY買結他 都照SHIP到
其實睇賣家點報關同埋有冇比海關抽中你黎CHECK
巴打想跟你學電結他,係咪填from等你覆 完全未學過,係咪會陪我去一齊買電結他架
搭飛機寄倉 Ok 的,
Rosewood 部份不超過 10 kg
想問下通利買結他, 佢係咪會比支新既你?
我意思係not 陳列品
應該係ishibashi唔想搞報關先唔送
聽過自己喺日本帶過黎係ok
齋寄結他就介定為商業用,

跟人搭飛機 (手提或寄倉) 就 non commercial
Rosewoood 不超過 10kg
字面就咁寫,
但為咗做得成生意,
細商鋪或者拍賣網嗰啲都唔撚理照寄的
巴打好熟
Link 入面有提及

一個知名結他手就算帶枝有 rosewood 嘅飛去第二度開 show, 但搭嗰程都係定義為 “non commercial”

咁你自己拎一枝搭飛機再拎返屋企玩就更加冇問題啦
睇下佢有冇新嘅比你
你要問吓店員有冇
之後無耐就返左自己國家了~
冇計~ 大勢所吹?
其實大部份結他都做到~ 呢樣反而唔洗擔心
我係Prefer rockschool多d
都係~ 一分錢一分貨
買啦, 等咩?
會唔會一支半支唔理
之前通利成批比魚農柱扣起左
多謝支持 填表or直接wtsapp/fb/ig 搵我都可以

報名表
https://docs.google.com/forms/d/1w3tAezaHFkqw3tv7neMWZxqWdf1HTZHAInBOJKDNgIw
fb
https://www.facebook.com/jsplaysmusic
ig
https://instagram.com/jimmyshum

順帶一提我地有五個老師個個都好勁, 唔洗一定指定我架
雷巴
痴線真係乜鬼都識
貴既你預未必有, 唔會入好多支擺係度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞