電木結他樂理你問我答[走向第50個post!!](49)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
sorry........
唔關教野事既
推。
岩岩溫書溫到悶試下彈返上面貼果條激鬥戰車BGM
https://www.bilibili.com/video/av22295671/?p=2
發現自己聽到個chord底係咩聲但係唔多聽到個pattern

一開波應該係
(p.m.)|A   |G   |F#   |FF.GG.| *2 (數拍子好屎唔識點用5線譜express最後個bar
跟住|A   |A   |F#   |6線 8753—053|

前面節奏都簡單但去到後面有少少唔一樣已經唔係好捉到剩係大概捉到咩chord底
有無D咩tips可以容易d catch到個pattern
空線刷個Pattern出黎先, 少樣野顧個腦會記得快好多
占大係咪咩結他都set?除左假野,無牌子會唔會搞?
大概要等幾耐左右?
係呀

會Set

但暫時已經爆滿晒了, 要等下星期先有位 多謝支持
好sad

但Misha真係一個好humble又好有智慧既人......好值得尊敬

雖然佢講既係唔好聽什至絕望既事實
都聽唔出既話係咪應該CUT走高頻同埋用耳機聽
再用口UP返個節奏出來
如果你識eq埋isolate佢聽咁梗係事半功倍

但呢個又唔係節奏bor..係音bor...
無彈一排,呢幾日狂練啲手指即刻起水泡,應該繼續練定等佢識應翻先?
好驚爆左勁痛
爆左就唔好掂結他,感染
明白,我有支meck(之前所謂既香港牌子)想upgrade下parts
拎黎研究下
翻煲晒judy and mary 所有歌咁濟, 聽到好想喊呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
想請教一下,如果喺TL訂咗GSmini,
到貨試咗唔啱可不可以揀過第二支㗎?
Gibson破產
係時候趁低吸納
趁低入番支2018 Standard粉紅色留念先
真係破咗?
https://www.rollingstone.com/music/news/iconic-guitar-brand-gibson-files-for-bankruptcy-w519726

Just how many future generations will be interested in learning to play, of course, is another matter.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞