電木結他樂理你問我答[走向第50個post!!](49)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
X力
琴晚問左 nck有點貴 同一對juggernaut
bluesrock$2800 佢$4000 唔知係佢打錯字定點
如果你係連買都未買嘅話 可以去銅鑼灣HMV樓頂間blues rock 度買bare knuckles
佢仲會免費即場幫你裝埋 好似係 但你active轉passive 可能要自備pot

葵涌有間NCK guitars 都有做Bare Knuckles 有埋pot賣 但唔知包唔包安裝

建議ching兩間都打去問下
我成日以為nck=Bluesrock
佢地呢排好似分裂左 我都唔係好清楚 nck仲出啲po 話#saynotorelic 好似特登潤blues rock咁
琴晚問咗 nck有點貴 同一對juggernaut
bluesrock$2800 佢$4000 唔知係佢打錯字定點
自己上網訂custom埋都係$2300
冇奶油掛 似打錯wor
NCK依家有啲特價款 $1700 一對humbucker 原價都係2千零
$4000 蚊我唔好all in 買單隻vintage pickup
我果隻要訂掛 但都係貴得濟
我果隻我係呢隻cover 運埋都係$2700
香港好似得返新蒲崗個間有代理
係呀 得番弘力有做 柏斯都冇做Mooer了 剩番啲死貨
我隻Nailbomb轉金色cover同chrome螺絲$2300
PRS換啤呀uncle個output好撚大

個volume要扭返去5先有返啲tone
十鳩點幾k dc resistance
彈多過一條線已經乜鳩都聽唔到
應該clean channel 都推到變crunch
Split完都係好撚大聲
但係有返啲tone

彈清聲要split完再扭細volume扭大個amp
想升級一下interface,45千價位,apollo twin 定 apogee duet 好?主要錄vocal ,結他amp
大家結他袋入面會唔會放防潮珠
有嘅話會唔會用開邊隻?
Monster
都係
o岩呀...
sor呀大佬
換cap?
我唸ge200好d
我應該都會網上訂
占大出現了
應該twin好d?
占大有無幫人搞?有無推介?
我見過orange同bumble bee
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞