電木結他樂理你問我答[走向第50個post!!](49)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
你的確係靠害 搞到咩都想買
sor呀大佬
星期六好早就要開始教 但我長期失眠....點攪好
放飛機
通頂直落..
係, 靠monster
支野個樣靚到
實物仲靚
monster同redbull邊罐野勁d
同埋邊罐好飲d
想問下如果換pickup emg轉bareknuckle juggernaut 換wai-x定樂x好?
Epiphone les paul個joint位唔係頂手,都唔差
Set up兩個都搵過,換pickup就未試過了
如果你係連買都未買嘅話 可以去銅鑼灣HMV樓頂間blues rock 度買bare knuckles
佢仲會免費即場幫你裝埋 好似係 但你active轉passive 可能要自備pot

葵涌有間NCK guitars 都有做Bare Knuckles 有埋pot賣 但唔知包唔包安裝

建議ching兩間都打去問下
我成日以為nck=Bluesrock
佢地呢排好似分裂左 我都唔係好清楚 nck仲出啲po 話#saynotorelic 好似特登潤blues rock咁
如果佢冇als
成就一定高過Marty ,yngwie
靠害咩占咪心
邊有咁多位放
點解say no ,我覺得都幾靚喎
Se custom 24想upgrade下parts可以點玩法?
本身幾滿意每樣野好平均,不過想佢d聲出少少 (唔知點形容)
結他本身嘅話 都係換pickup同 換啲靚d嘅pot同cap
但後天補數嘅話 可以試下由pedal amp 至 EQ入手
有時cut咁啲bass同low mid 唔好搶左支bass嘅音域 可以幫到你喺band mix入面突出番把結他
路過一問 請問 2000蚊筆直 買邊隻multi effect好 心水有GT-1 and GE200
主要玩hardcore同metal野多
未用過GT1 so far ge200都滿意 基本功課都齊曬 唔係話最好 但合格囉
邊度有得買ge200 想試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞