電木結他樂理你問我答[走向第50個post!!](49)

1001 回覆
11 Like 5 Dislike
成日聽見人比人掉爛結他都咪話唔驚,不過我就冇試過外地買結他返香港,大鄉里
可改tone??
些些
客氣 記住多d入黎傾
其實只要係外地買都有呢個風險架啦
不論你自己寄倉定ship過黎都好
但自己攞番黎就確保到做足一切安全措施,可以自行塞滿泡泡膠
ship過黎如果佢漏左咁做都幾大獲
真係唔識
佢點解用呢個時間去練真結他....一定都會好勁
而家係轉播其他人ja...

個channel matt heafy本人黎..佢最近tour都會係twitch live(仲成日直播練結他同打機 )
問埋今次 想問下taylor 110e同taylor Academy 10e 既分別係邊 我上網睇過用既木係一樣
最時興講法
斷頸 d tone 就出嚟
轉個名,加加價
你懂的
靠你引證
其實rockschool同trinity考嘅野有咩唔同?
rockschool考instrumental

Trinity叫rock and pop school,考cover歌,最大分別我覺得係佢官方個cover真係好能難聽

以前係柏斯局住教,一播我個鬼妹學生即刻um住對耳:oh god my ears
Gibson 斷頸再駁返埋啲聲會好啲呢個講法好熟, 係邊度聽番黎ga 呢?
slash memor
鬼妹
真係唔ship rosewood
我準備買喇,但我想問上面個木結他做唔做到呢個效果?
拍下拍下條弦就出聲
係咪普通木結他都得?

https://youtu.be/STe3QqVf1wQ
即係rockschool 考technique 野多d?
普通都得 靚結他會大聲D響D(好似係)
而家都諗緊好唔好買多枝木結玩fingestyle 好..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞