[高達扭蛋/盒蛋討論區3] MSE / FORTE / FW# / SDFC etc...

998 回覆
20 Like 3 Dislike
想玩下FW GUNDAM CONVERGE
香港邊度有得買,唔想淘寶
都係果幾度 下次放埋上第1頁
各區零食物語(有擺玩具架果D分店)
MK: 現時點/信和/兆萬/皆旺...
深水埗: 福利/深精...
灣仔: 太原街...
thx
港魂開兩隻converge都唔開Ensemble

等到頸都長
唔止淨係呢個,我都有玩埋模型,深到喊出嚟
日魂ex07開賣啦

盛為4908yen

港魂快d開啦
陰公EX07呢頭放風果頭日魂就出,
港魂連EX06都未有
點解唔舖頭訂?
禁快又有新 不過今次算足料 見到佢都唔少件
我外國撚, 呢幾套扭蛋都係街貨夠多, 叫朋友經開旺角先幫手買,
D朋友少玩玩具費時成日麻煩佢地, PB野上網買直接寄佢屋企

BTW 我6月會去大阪同東京玩, 咁大個仔第一次去,
想請教下有無地方推介買扭蛋(特別係MSE)?
會去台場睇獨角獸, 個gundam館會唔會有?
THANKS!
依隻野成5舊水sosad
等港魂,鋪訂日版食水好深
Shut up and take my money 系列

仲有錢要洗
點解唔等港魂?

最少平100
簡單說主要內容。
MSE通常彈今後會註重“骨灰粉向”的機體。(此處指面向“niche市場”)8彈白模制作中。
MSE的EX魂限會走“低價多銷”的戰略。全裝獨角獸可能會再販。
全裝獨角獸可能會再販。
全裝獨角獸可能會再販。
全裝獨角獸可能會再販。

然後就是沙紮比。
forte雖然沒有完成去年預定目標,但銷量(含亞洲銷售部分)已經完全超過了NEXT時期,達到了“過去最高水準”。
forte將來的首要目標是“活下去”。今後會研究:大背包系主角機放500日元大型蛋、量產機放300日元蛋。還有和MSE的互換性、部件的共通化(新設計圖就是這個目的,但新設計圖不一定會采用)。當然也要考慮組裝和品質問題。
K澤重申:不會讓F終結,因為forte的特點之一就是有“規模性”,所以要讓它繼續發展壯大。F8彈白模制作中。
今晚出翻譯。
如果之後返去ex01個價都ok
究竟幾時港魂幾時先有MSE OOQ/OOXN?
屌你老母第撚咗差唔多成個月
一個月未夠咪算少
好想快啲玩玩了
到時實入返10套8套ex01,
拉返低我當時個平均入手價
港魂開訂一向慢
但發貨日期同日魂差唔多
唔等得搵代購

預訂日期
---------------------日 ------------港
EX01: 2016/09/23 2016/11/17
EX02: 2017/02/17 2017/03/10
EX03: 2017/04/28 2017/06/16
EX04: 2017/08/26 2017/10/13
SP01: 2017/09/29 2017/11/09
EX05: 2017/11/02 2018/01/15

仲有以上咁多隻都係唔過七算
以FORTE/MSE計
相比更慢更貴又無貨嘅陸魂
港魂已經算係咁
陸魂夜鶯開訂2次仲有成堆人訂唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞