[高達扭蛋/盒蛋討論區3] MSE / FORTE / FW# / SDFC etc...

998 回覆
20 Like 3 Dislike
FW SD GUNDAM NEO幾時死架?
岩岩開始草,依家差兩隻
點解咁快要比呢個壞消息我
上年9月第3彈之後無任何消息
差邊兩隻?

深度死因剖析(殘體注意)
https://tieba.baidu.com/p/5508221496?pid=116897427588&cid=0&red_tag=1712143770#116897427588

盒蛋新親戚系列SUPER SHOCK GUNDAM
http://www.bandai.co.jp/candy/gundam/minipla/

You は Shock
各位注意

MSE主管K澤表示

EX06AB 再販機率極低...
轉貼高達扭蛋吧

殘體字注意

MSE EX06
A款 “00q全刃”
B款 “00高达+XN-raiser套装”

于3月27日开始预订。

和我以前说的一样,因为要优先考虑通常弹的生产效率【注:不同机体的部件放在同一版模具里】,如果要在通常弹里推出这两台机体,将会增加成本,所以只能放在魂限里销售。

之所以要把这两台机体一起归在“EX06”之中,是因为我为了要控制成本以降低售价,在设计上进行了一些调整,使得这两台机体不能各自作为一台独立的机体来发售。因此,像“因为广受好评,EX06A的全刃单独再贩了!”或者“06B单独再贩了!”或者“06A,B分别以不同版本发售!”这些事情是实现不了的。所以说,如果错过了这个机会,再贩的机率要比其他的魂限商品更为低下。(当然如果一件商品放在魂限里,就基本上没有再贩的可能,所以入手很困难)

【注:K泽实际上要说:在生产时,全刃和00XN的增加部件共用了一版模具,所以这两台机体只能成双成对生产,不存在单独发售一种机体的可能】

然后,还有一件非常抱歉的事情,就是这次的两台机体不能和其他魂限商品放在一起邮寄。关于这方面,我会在公司内进行协商,虽然这回无法做到,但在将来肯定会尽量调整为能和其他魂限商品一起邮寄(也包含其他的系列)。因为我还要跨过很多阻碍,所以需要一些时间。但是我会努力让魂限商品成为更便宜、更方便购买的商品,这方面请大家继续支持。

说一下两台机体各自的设计重点:XN-raiser为了增加组合把玩的乐趣,特别在分件方面下了功夫。而00q全刃则把扭蛋版上因为出于“要放到扭蛋里”的考虑而缩小的肩部GN浮游剑的尺寸加大了,增强了00q单体的观感。
这样使得“大剑模式”时的大剑也完全变大了……!

为了能让大家更加了解设计的重点,我邀请电击hobby网站对上色原型进行了深入评测,大家可以看一下相关的评测文章。

这两台机体的可玩性超群,希望大家一定要预订一下!
難得SD GUNDAM NEO係B記佛心野
咁快就死左好唔甘心
港魂幾時會開訂?
有冇鋪做?

Between 轉返正體先 post 上嚟啦
通常都係日魂後1~2個月左右開訂
孤仔囉貴三四十左右/隻(計埋港魂運費下)
https://www.facebook.com/media/set/?set=ms.c.eJw9yMENADEIA7CNKggJgf0Xq3Q61U~%3BniJWYzgpROvmHvEYCX8DB9bpL86LZrMBczmQNoA~-~-.bps.a.1817458338324241.1073741889.428154813921274&type=1

我仲有好多免運卷所以都係等港魂
孤仔食水越嚟越狼
NEO唔錯嘅
姆歷沙同漢堡包都量產咗1打
造型上我無太大意見
不過唔鍾意佢分大細比例
獨角獸同TR-6好似2個系列咁
部份選角戇鳩亦係真
試下第1彈全量產機
我包保大部份SD控買到打哂飛機

主管H得罪SD玩家註定無運行
Shock斷估都係2~3彈收皮
公道D講句非打手
利申:淨係係孤仔訂過DASH BOX SP, 上年隻透明FORTE Hi-NU

如果淨訂00Q相比港魂唔會差太遠
EX06A同EX01訂價一樣2916円
EX01港魂賣$200
依排日元升咗可能都會賣$210-220左右
唔係個個有免運卷
港魂運費4草嘢都係差少少啫
孤仔訂日魂通常可以早半/1個月拎上手玩
佢要運返黎香港都要錢

其他食水深我就唔敢講了
最後會攞行貨
港魂價+40

講完
Ching知內幕我就唔清楚了
因為見佢EX05 D貨都到咗
我港魂訂果隻仲未有EMAIL通知派貨
請問買日版定港版?
EX06A/B暫時得日版
可以搵舖頭/日本代購訂

港版PBHK預告不日上架
https://www.facebook.com/pbandai.hk/posts/1712954088770621
港版唔該遲啲先開訂
月尾先出糧

呢隻唔係
上次Ex04係
佢本身開訂話有初回貼紙
結果日魂訂爆開1月個水,冇貼
佢就照改
到最後港魂又開一月
咁佢最後係港魂1月定日魂1月呢?
同埋鋪頭開日魂貨唔該用8-9算計
係冇可能同你做到7算
EX04有D例外啦
日魂開售3次
第1水訂唔夠貨
第2、3水都無特典
同埋發貨時間同港魂差唔多
佢係日版定港版真係得佢知

總之依D限定嘢早買早享受
遲買貴幾舊
各位自己衡量

我依D窮J唯有等港魂
還我蟻王同小麥濕鳩PBHK
我岩岩先係佢度訂左隻MR魂IJ
想問下宜家後追ex01去到咩價位
咁睇黎價錢大於興趣
唯有怪自己太遲識呢個系列
唔知有冇機再販呢
02先開始入 淨係想追番呢隻
淘寶有 FA 白件,可以買埋普通版獨角自己噴扮 EX01
有嘅 但可能性好低
NEXT P02、03、SAGA 02、03、大將軍
DASH P01、02試過
前排日魂MSE EX01-03都試過抽選販賣
不過唔知點抽法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞