其實販毒利潤有幾多?

276 回覆
143 Like 7 Dislike
ohh 我以為你話我地d 說法有問題 然後個doctor 可以技術性咁說服人
唔洗,當睇下小丑show啫
同埋有一個痴線佬,其他人嘅討論會優質好多
點解?

條友一講毒品就起晒鋼都知咩事啦
仲有個doctor 係贊成學荷蘭瑞士嗰套方法
起咩鋼呀,你係鋼鍊呀?起鋼

得啦我唔夠你玩
你咁癲
癲你老母,食大麻d人仲癲,呢d嘢都放得入口

一啲教養都冇 老母前老母後
對住你呢班道友,要比咩禮貌你呀屌你老母,你老母肯撚定做得陰質嘢多,生個仔出黎吸毒

屌你老母

成句 俾返你
其實我好好奇 點解一定係覺得人地係道友嘅?
有meth lesson 上 學術研討會
睇新聞成日話海關搵到幾十磚可卡因,市值2億咁,都唔知係咪真係咁值錢
條友屋企人應該食大麻食撚死左 所以發撚左癲
心理學黎睇。
Ego Defense Mechanisms
之前上Lecture 講用經濟分析毒品影響

好彩你唔係我同學
如果唔係個doctor 比你當眾屌死
點解?

條友一講毒品就起晒鋼都知咩事啦
仲有個doctor 係贊成學荷蘭瑞士嗰套方法
某程度係岩
但個時機係好重要。
佢地係響七八十年代開始做,嗰時嘅環境唔多同。

啱啊 嗰陣時開始流行 當地政府即刻做嘢
只能說可能遲咗

得啦我唔夠你玩
你咁癲

對住你呢班道友,要比咩禮貌你呀屌你老母,你老母肯撚定做得陰質嘢多,生個仔出黎吸毒

屌你老母

成句 俾返你
我再反彈比你啦on9

Okok
答我第二個句先啦
有呀,做空運
25k咁上下,岀左14個月糧
有係咪就食得

得啦我唔夠你玩
你咁癲

屌你老母

成句 俾返你
心理學黎睇。

乜原來咁慘㗎
呀先生,你又知我冇讀
係乞食科啫
條友屋企人應該食大麻食撚死左 所以發撚左癲

Coke 香港售價約hkd1000/gram

自己計
係隔離post post過
我真心覺得毒品合法化可以解決毒品問題
政府用成本價賣“毒品” 同時照舊打擊所有政府渠道以外嘅“毒品”
毒品有咁大嘅社會問題 第一係黑社會高價賣 啲癮君子買唔起就作奸犯科
政府用成本價賣 其實係可以做到好平
黑社會仲要賣係高風險低回報 市場機制下自然唔會去做
講真 小學生都知毒品禍害 啲人仲吸毒好大原因係朋輩影響 啲人死lur叫朋友食咪又係因為拆家散貨去sell
黑社會唔再撈咪少咗sales去說人吸

第二健康問題
好多娛樂性藥物唔係真係好傷身 係以往毒販為咗利潤唔知撈咗啲咩啫
政府提供有監管嘅高純度毒品會冇咁傷
有指引有建議劑量 以免od
同埋針筒傳播疾病 政府提供服務有乾淨嘅針筒就冇問題

其實要戒毒嘅有戒毒服務 死都要吸嘅由佢吸
總之就唔好俾啲錢流入毒販手上 唔好影響其他人

屌你老母

成句 俾返你
心理學黎睇。
屌你慳d啦,書都未撚讀過攞過term黎有春用
呀先生,你又知我冇讀
係乞食科啫

你soc sci ?
美國部份州都可以吸食,效果係咪荷蘭等地咁就要放長雙眼睇。
一直覺得美國州政府係為左打擊硬性毒品市場先咁做。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞