其實販毒利潤有幾多?

276 回覆
143 Like 7 Dislike
"Yeah science bitch "
係,乞食科,唔想做NCO,去做logistics。
好似買野飲咁
批發買返來30蚊30鑵可樂
但一般人出街想飲 都只會買一鑵兩鑵當每鑵7蚊 你計下賺幾多

同樣可卡因批發可能係一個橙一萬蚊
但零售價300一滴 一個橙分到80滴再加d牆灰同老鼠藥 當90野
利潤都有萬七蚊架
普通人唔會自己用批發價買哂返來 唔係點會咁多 拆家分銷

有退稅可以接受嘅,咪去下旅行囉。
https://www.youtube.com/watch?v=wJUXLqNHCaI

Why The War on Drugs Is a Huge Failur
以前做學校嘅時候見過一個學生父母都係道友, 一出世就丟低佢唔理
上面有位巴打咁激動, 相信都係曾經有不愉快嘅經歷
me too...
你邊間?我九龍塘 其中一間
yr4 就嚟grad
樓上條友可以試下隊草放鬆下先 好似好大壓力
你講嗰啲嘢直情係我條片講曬出嚟
我只可以講你太天真。

毒品對社會嘅禍害你估只係有損身體健康? 同埋癮君子買唔起就作奸犯科?

如果我同你講,依家有一隻藥,食咗好開心,唔會上癮,唔會傷身,而且價錢平人人負擔得起,咁你覺得政府會唔會俾賣?

毒品真正嘅罪,係佢可以繞過好多步驟,令人直接開心到升仙。據說吸食海洛英為身體帶來嘅快感比性交仲要強烈幾倍。呢個社會如果人人都用呢種方式得到無上嘅快樂,你覺得仲有冇人為生活努力工作? 個社會仲點樣有效運作?
你咁勁
不如講下D solution ok?
你一味係咁屌 好難同你討論
到時無人扑野,無人生仔,咁富豪點搵班奴隸幫自已打工
仲有好多所謂毒品都會令你諗多左野
呢點對於圈養住你既政府係最唔鐘意
shit?
諗住做咩?
連登成堆道友
另外D人成日都係度搵煙同大麻比較,相對於香煙,大麻無論上癮程度,對身體禍害都冇香煙咁嚴重,但點解食煙反而合法而大麻唔係?

就正正因為你食完煙可以繼續工作,而太麻就唔得。香港地想大麻合法真係發緊夢。一個奴工密集嘅社會唔會允許影響工作效率嘅「毒品」
我只可以話你太中二病
電子遊戲咪就係你講個種便宜嘅快感
又唔見人人只係識打機 政府要禁
人生在世唔係淨係追求生理快感 更加係追求意義 self actuation
咖啡因都係興奮劑。
結果係大家返工前都要飲一罐
唔知呀.試下入銀行
你唔係好叻㗎咩?
潛咗水呀??
所有賺大錢的方法
都寫在刑法裡面
我真係替你擔心 你真係要食少啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞