其實販毒利潤有幾多?

276 回覆
143 Like 7 Dislike
呢個係全村製毒 係現代化分工嘅好例子
永遠都係黃賭毒搵最多架啦
係習種掃黃前,東莞百花齊放,飲食服裝酒店女性用品,行行都俾黃色事業帶起,邊個開雞竇邊個就發達,宜家東莞就成個死城咁

澳門淨係靠賭業已經撐起成個城市,香港馬會年年幾千億盈餘,開賭發達唔洗多講

墨西哥毒販富可敵國
係香港做毒品dealer 個個做幾年搵夠就做生意,多數開酒吧

撈黃賭毒,邊個唔發達
其實因為政府打壓,毒品先會咁貴,本身真係無咩成本
好似響摩洛哥毒品合法既地方,呢啲野都唔貴而且無咩人吸lol
因為市場唔自由先賺
荷蘭,非旅遊城市,一克大麻大約8歐;Amsterdam由12到20歐不等。
其他地方,就可以賣到貴一貴
係,咪就係犯法所以唔自由。
大家開心,搞手只求打個和
收皮啦
賣iPhone 以為你賣毒品畀佢
睇錯左
又係你條盲毛
地下市場受惠於政府立法禁毒獲取暴直利連Milton Friedman都講過
香港中學西史都會教Al Capone 同 prohibition 啦
其他case studies 包括 Portugal decriminalize 毒品
近年英國社會對war on drugs 既轉型

不過lm等你叫所有同你意見不一既人全家死/跳樓/道友
根本就係佢地自己衰 根本就係佢地自己衰
佢唔食 佢唔食 我地做咩呀
我地冇野做ga喎
今時今日仲帶貨抵畀人拉喇
成支軍隊都養得起
你諗下要幾多錢
佢討論緊點解會賺到錢 你講緊犯法 都唔撚關事 做咩尻
有冇睇古惑仔漫畫?
耀揚買毒品一個月有四百個
利伸 無試過 都唔支持 但認為理性討論呢d 野絕對無問題 世事洞明皆學問
你話呢?
哈 但你頭先剩係一路強調犯法犯法 但無講緊點賺錢同埋有咩incentive 同個討論完全無關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞