其實販毒利潤有幾多?

276 回覆
143 Like 7 Dislike
跟本硬撼毒犯就冇用 你真係勁到打死完佢哋咪有另一班人上去頂替佢哋
打經濟戰打到佢哋生存唔到 冇咗個niche仲實際
老實講真係未食過
yes!!
銀行唔熟
有朋友做信用狀審批,人工係唔錯
但佢話好易炒人
係精算師計岀嚟既,有時係會高過黑市。因為其實政府都係估計岀嚟真正個價得啲dealer 先知。
睇新聞成日話海關搵到幾十磚可卡因,市值2億咁,都唔知係咪真係咁值錢
四仔未開稀

同埋佢個計法冇人知,唔知海關會唔會吹大啲(例如稀釋50倍,佢就稀釋8倍咁計),等人覺得好似個功勞大啲咁
Bar one?
LM
A level都可能得
之前英國有大學final問點整冰毒
有個學生拎咗滿分
結果緝毒嗰班搵咗個學生去協助調查
佢已經走火入魔到唔同意見都話係道友
溝好撚多野添
好似cocaine咁
溝洗衣粉又有
麵粉又有
溝lidocaine又有
玻璃粉都有
一包粉有幾多真係cocaine都成問題

你試下畀包生粉啲老童 同佢講係白粉
佢地索完一樣會high
聽講原料好易搵到㗎 同 成本真係唔貴
又係你條盲毛
地下市場受惠於政府立法禁毒獲取暴直利連Milton Friedman都講過
香港中學西史都會教Al Capone 同 prohibition 啦
其他case studies 包括 Portugal decriminalize 毒品
近年英國社會對war on drugs 既轉型

不過lm等你叫所有同你意見不一既人全家死/跳樓/道友
好簡單一句,買賣大麻合唔合法?犯法嘅話,你講幾多嘢都無用,垃圾

https://hk.news.appledaily.com/local/realtime/article/20171218/57594128

Quote埋新聞比你睇啦,淨係識鳩嗡
佢討論緊點解會賺到錢 你講緊犯法 都唔撚關事 做咩尻
屌,做一樣犯法嘅買賣,唔賺錢做黎做乜?你有冇用下個腦先講嘢

就係犯法,所以賺到錢
就係賺到錢,所以大把人做
唔只毒品,軍火同販賣人口都係
回應返樓主
The United Nations Office on Drugs and Crime's World Drug Report 2005 estimates the size of the global illicit drug market at US$321.6 billion in 2003. With a world GDP of US$36 trillion in the same year, the illegal drug trade may be estimated as nearly 1% of total global trade. Consumption of illegal drugs is widespread globally.
普通收入 但美國醫療好貴 WW有癌 仔細老婆嫩先要製毒
留名
蝗國,王國有習帝
冰毒多數大陸入 化學溝化學野

可x因多外國入 新聞成日話破獲製造工場 其實實際來講係加工工場 香港只係最後一個步驟 啲人就食得 因為加工完不能存放太耐 加上加工後會由一磚變成不規則既形狀 易碎 所以不可以係外地搞掂再輸港
至於搵幾錢 小拆家姐係零售商 大概賺一百蚊一粒到 唔好覺得少 一個月賺100k都係正常事
毒品之中 可x因算係最搵錢既一個毒品科目
會整成去長方形方便出貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞