一人一句見工時被問到無言以對嘅問題

267 回覆
159 Like 9 Dislike
如果答佢係緣份同直覺會唔會畀人即叫走
話係緣份令我有機會係到Interview, 我感覺或直覺你地公司係一間需要人才,尊重知識同員工的公司,所以假使人地公司有幾似都會堅持自己的感覺
利伸:未畀人問過
做乜鳩
時針一個鐘郁30度,15分鐘咪7.5度
Expected salary = your minimum + 2k
長年資另計
答得好 值得參考
我讀呢科,畢業做呢行,竟然問我點解對呢行有興趣,好想當場串佢好彩忍得住
咁問係想知你對自己有咩planning或者要求
一來睇到個人有無野心想做好d事定hea hea下算
二來睇到你會係佢地到做幾耐

大路唔死人可以答自己想學多d擴闊眼介睇下宏觀d既野
咁管人management可以服眾,或者幫手計劃project野都諗多幾步
最後果份工佢請咗我
問我
遲唔遲到
聽唔聽話
有無心機做
fg可能無得揀 但如果係做得兩三年野

坐底同hr/teamhead講兩句 已經好易分到到底公司係真心想「請岩用既人」定係「是但請個人湊腳」

尤其如果你唔係keep住轉行 你應該係果行已有一定經驗的話 經驗/歷練依啲野呃唔到人

有料既公司 就唔會問上面啲閪問題 亦真係會有心同你傾到底你同佢地公司夾唔夾

而如果你真係唔好彩撞到間閪公司 唔好浪費自己時間 鳩答然後快啲走罷啦
點解你成績咁好唔去讀master
你第一題想問我你第一題想問我啲咩囉,咁你又知唔知我第一題想答你啲咩?
學到野
唔該師兄
突破盲腸
你預到困難個陣 你會點做

唔通我會答你辭職唔做
有間要我作中英各一篇,每篇100字以上
有冇協助推動種族共融既經驗
你覺得我哋點解要請你?
啲上頭好忌女人有生仔嘅念頭 前四後六焗放佢一年
打錯 十個星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞