一人一句見工時被問到無言以對嘅問題

267 回覆
159 Like 9 Dislike
問我係咪處

最撚廢係點解唔做上一份工同想做而份工
屌,會走通常都係上一份工太閪
想做而份
咪佢自己寫到benefits 咁好
佢寫明得七日大假返六日工都唔撚會去見啦
你覺得點解我地要請你?
佢個問題好正路wo清
in過咁多份ft份份都有問
笑撚左 終極陷井
問佢又點解唔去隔離做
你知唔知我第一題想問你咩?
你請我做一年,然後推介我去隔離公司做一年,到時就比較到個分別。
返左上一份工。
你睇唔出我有咩野特質係佢地無ge? 渣架。
fg in一間垃圾中資fund house(出價萬二三果啲)
個interviewer問我仲乜唔去做ibank,backrock果啲去in佢地
無加人工即係通漲下扣左人工,佢又唔講我有咩野唔好又無叫我改,我檢討過我無過錯。咁即係佢地唔需要我 d 咁ge 質素ge 人。
升職加人工
「如果你見唔成呢份工 你會點」
搵過第二份囉屌 使撚死咩
我地呢份工 當日做既野做唔哂 要OT做埋佢個喎,你o唔ok先
What is your dream job?
咁你咪請個低價嘅咪撚嘥鳩我時間叫我黎見工啦屌你老母

利申量緊地
再利申上次見工真係咁答
近排in咗好幾間公司
有一間我真係估唔到佢咁問
“你點對待你同上司之間嘅關係?”

果刻差啲諗歪咗
我靜咗兩秒

各位巴打絲打,有冇咩關於見工嘅深刻回憶?

君之視臣如手足,則臣視君如腹心;君之視臣如犬馬,則臣視君如國人;君之視臣如土芥,則臣視君如寇讎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞