一人一句見工時被問到無言以對嘅問題

267 回覆
159 Like 9 Dislike
倚賴開紙筆計數機, 由其係四則運算
冇理由停係到諗家嘛, 兩個望住晒, 靜英英, 咪速算就算, 最後都冇Offer。同埋都未必因為呢題死既

上面位Ching, 三點三, 分針係正搭三但時針郁左D , 佢地夾角係360/12 (時針部份)*分鐘行左(15/60)=30*0.25 =7.5度
我諗 因為你講啲野 太大路 普通

你講唔到佢公司獨有的特點出黎
咁如果係d 數理related, programmer工咁,考你轉數 計數都算合理既
問有冇拍拖
跟住問諗住幾時結婚
好彩見親pt都係問廢話
今日先試完
job ad寫到天花龍鳳,去到完來淨係請個clerk仔做filing
聽完current salary即黑面
下次真係要一開波就問番佢請緊咩人
咁係其他candidates 對自己冇要求啫
stress test 嚟姐 唔洗驚
market research 公司, 估唔到問到咁數姐。 paper叫我Translate 喳, 另一份就計prob , 計prob覺得合理D,計角度做乜。
另外做過programmer test D 1條繩可以燒一個鐘, 比兩條繩你, 燒45MIN出黎個D囉, 細細個就聽過。
好憎問點解你值咁多錢
原來有d公司係唔比講粗口 我個部門粗口橫飛,做野做到燥就講,仲有時鬧d user,但對住上司當然唔會。
問我平時會有咩野做
有冇同女朋友出下街
expected salary好難答
寫得高又驚唔請 寫得低結果就真係咁低
以前想搵份短期hea野返下見左美國雜貨
我開40 佢仲問我憑咩覺得自己值40
我真係屌你老母 開低過最低工資好冇呀
你問番佢 咁點解港鐵又值10蚊程 老麥又值40蚊?信用卡買飛手續費值1成?

你咪又係照俾 你有需要就要俾錢 價值係人地定 你唔鐘意可以請第二個

俾啲勇氣大鳩佢地 閪HR絕對唔洗俾面
求其搵條撚樣黎同我in 嘥尻我時間
求完美解答
利申 in緊文員
咁張cv廢得濟就無得講啦
當你試過答有個時仲講埋邊幾間出名跟住佢快快手畀高價啲嘅offer嘅時候你就明
答唔答到,定口啞啞就好明顯係個人能力問題啦
Offer集郵依啲個個都心照架啦
你對公司嘅前景有咩睇法?

幾年後你間公司仲喺度先同我講嘢啦
講真,出面有咩價實大把方法知 ,身邊有啲老細我都可以問,呃呃tumtum對hr有用嘅,對返啲department head就
所以話少時不努力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞