一人一句見工時被問到無言以對嘅問題

267 回覆
159 Like 9 Dislike
對5年後有咩計劃
我屌你老母 有冇工返都唔撚知計你個閪咩

成日問
我通常答下讀返個mba算
有d工要成日ot真係會問定你結婚未有冇女友/男友
以禮相待,完
點解咁直接講
University program admission interview個陣條友問我有無報其他u我話報咗三大,即係畀offer
*唔直接
講你呀母點樣運用自己嘅知識力爭上遊囉,上language 堂都講到口臭啦依啲topic
個正常黎講
問私人嘢係好唔應該
當年fg試過
我當年係一入房就同hr條友講
我今日係in邊個post呀?
我send左好幾封信俾你公司
個hr自己都喺堆文件搵左一輪
哦~哩個呀 你睇睇
諗返都覺
最好笑係前面坐住3個大佬喺度
我又唔係第一個in
呢排啲interview多唔多 嚇阻左
參照返Big4有手有腳嘅大學生都11-12k起跳,我叫10k已經充分表達我想加入 貴公司嘅誠意

如果依家仲有人問,就答佢「最低工資」
呢條老馮答「無」啦,點會無言以對?
梗係答有先表演到你有競爭力 佢聽到嘅話想請你都唔膽壓多啲價啦
次次都有問.. 次次都答有
因為真係有
fg試過send email 去一間外資公司到想in

隔左排佢有個鬼佬(高層?)回我話多謝我send email比佢地但我未夠資格做住....建議我係出便做多幾年野先再考慮佢地公司

雖然連見都見唔到...但個感覺係比人當係人咁看待

又係幾年後都會記得
考完DSE見份Sales仔 俾人問我jupas揀左咩科
咁我全部都係揀文科 答完佢之後佢話我份人唔腳踏實地 暗串呢啲科搵唔到食
話會prefer讀商科嘅人多啲 一份pt sales又唔係人工特別高 洗唔洗交代唒個人生規劃你知
In programmer
問戇鳩數學題
抽幾次波會有幾多機率會中之類
聽到即刻O撚咗咀
即刻屌鳩佢喺咪當我智障
拍枱走人
我答過你請唔請我呢個決定會造成蝴蝶效應
有無人可以認真拆到呢個post啲問題
依啲嘢見人見智啦
同埋你話呢排即係幾時?一個星期?二個星期?
緊係答有啦
你知唔知我第一題想問你咩?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞