真心唔明點解啲人對飛機餐咁撚大期望

344 回覆
1857 Like 42 Dislike
次次cx都係食兒童餐
空姐過黎對名果陣見到我都會嚇親
兒童餐有咩食

我今次坐飛機都有啲掙扎想轉兒童餐,有煎炸野易入口啲,有時普通餐難食起來真係 不過次次都驚比人笑無轉

Special meal 一定係最好食
我覺得盡量唔叫中餐會好d
未食過真係難食到食唔到既飛機餐
啲人成日都話長榮國泰飛機餐好難食
我覺得都好呀
中華都可以
食站最難食係OX 泰國東方 摺左架啦

仲有上次搭HX好似貓糧咁
每次上機都無食嘢所以好撚餓 所以覺得好好食
有冇人食過猶太餐
好鍾意飛機餐啲餐具
雖則唔會影相討論咁戇鳩

但CX 同KA 的飛機餐已經由好難食,進化為好撚鳩柒難食

最慘佢d濕鳩份量連裹腹都未撚夠
我有比錢買平價機票GA
食過大陸航空啲飛機餐先知咩叫真係垃圾
有啲人係好關心航空公司同埋飛機餐
你同佢討論親有關旅行嘅話題,佢都一定問依兩樣嘢
反而唔會問旅途中有咩嘢玩、有咩美食
次次cx都係食兒童餐
空姐過黎對名果陣見到我都會嚇親
兒童餐有咩食

我今次坐飛機都有啲掙扎想轉兒童餐,有煎炸野易入口啲,有時普通餐難食起來真係 不過次次都驚比人笑無轉

的確 因為熱食果啲有時未涼已經會放雪櫃 有機會因為溫差壞 雖然佢要求用紅外線測溫 但好多時趕得濟做唔切都係作溫度落去算 冷盤三文魚果啲就一般 沙津就真係不了 返過見到咩都用保鮮袋笠住面就算 啲倒汗水滴返落去 如果比我食 我只想瘋狂食啲甜品同蛋糕
掃pat pat 好舒服架 仲唔大奇望?
cx香港去倫敦

依類人真心好撚煩 屌你係去撘飛機定去旅行

利申:自己都ok鐘意飛機 但係唔會咁
有冇人知點解早餐d 薯仔片 蛋 硬係有陣奇奇怪怪嘅味?cx 港航 強國航空都試過

佢個中餐主菜係無一part食得落
食過cx嗰個(應該香港起飛嘅話全部都係搵同一間買) 啲嘢唔啱口味 Muslim餐正好多
正常果啲餐唔好食
其他特別嘅宗教餐幾好食
其實business都唔係好食,不過無野食惟有食,
例如business食早餐,個飯係連碗reheat,
米飯乾硬都算,reheat到連隻碗都熱拎到唔上手,
唔係叫人dup低頭用筷子食飯呀?
唔係連碗reheat你想佢冇容器就咁放入爐
reheat一大桶飯再勺上碗
到時你咪又係屌佢reheat熱力唔平均
有啲飯唔夠熱
而且飛機上咁運作一定用多好多時間

勺幾百碗飯連登仔一秒就做到啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞