真心唔明點解啲人對飛機餐咁撚大期望

344 回覆
1857 Like 42 Dislike
其實理應係好食啲 因為機票平極有個譜
依家啲野難食係因為啲錢去哂高層人工同炒燶油度
最近幾次搭好食咗喎其實,
填肚嘅野是但啦,
有期望嘅人可能少食好奇姐
期待嘅唔係味道 係期待有邊2款揀
記得有次搭係有牛排食
唔記得坐咩位因為機票都唔係我買
對我黎講..有得食巳經好好
大韓個韓式拌飯econ 黎講算好好食
我會叫印度野,因為最濃味,唔會食到雪味
Gate Gourmet 一日做一萬餐左右 主要做HX/UO DL LX
CPCS有好多大客 EK TG KE QR SQ 計埋CX一日做七萬份餐左右
點會大部分航空公司用Gate Gourmet
一樣 一定食晒
屌你你啲錢係要黎買油,出糧,泊位,維修呀
你估真係買個叮飯咩
辣野係會好少少
https://youtube.com/watch?v=Dj_25JzvDQw
早幾年Heston Blumenthal拍咗套嘢去執英航嘅飛機餐
佢有搬啲科學根據出嚟解釋到點解啲難食嘅飛機餐落返地面食其實冇問題
不過最後佢嘅結論都係話飛機餐要洗脫惡名
飛機上面就一定要有廚師即整
做唔到的話就只能煮多啲因鮮味而好食嘅嘢,當作小修補
我食飛機餐目的係維持生命,完全無任期望
香港機場嗰d 飛機餐算OK la
美國嗰d 伏到PK
講真 唔明做咩咁多負評 好多人搭慣飛機真心會dnd 到落機

連登真係好多憎人富貴厭人貧既人
之前坐漢莎個餐好撚正,好食到最後問佢攞多份
利申:非窮
頭得咪有電飯煲

Catering 點上就點heat
高質post 皮已正
空姐幾好食
CI個人覺得幾好食 仲好食過KE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞